Србија победом против Грчке завршила припремни период

Србија – Грчка 69:67. Кошаркаши Србије савладали су Грчку у Атини у последњем мечу на "Акрополис купу" и победом завршли припреме пред Европско првенство. Милосављевић најефикаснији на мечу, тријумф "орловима" донела одлична одбрана. У финишу меча Грци покушали да "отму" победу. Грузија освојила трофеј у Атини, иако је у последњем мечу поражена од Италије.

Кошаркашка репрезентација Србије победом је завршила припреме за предстојеће Европско првенство, пошто је у последњем мечу на "Акрополис купу" савладала Грчку са 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23).

Изабраници Александра Ђорђевића на крају су до тријумфа дошли тешком муком, пошто су Грци имали неколико шутева за победу, ипак, кош Србије остао је нетакнут.

У првом полувремену гледали смо изједначен меч. Србија је углавном водила, док су грчки кошаркаши једину предност на мечу имали у другој четвртини и то од "пола коша".

Србија је меч преломила у другом делу треће четвртине, када је велики допринос игри "орлова" дао Бобан Марјановић, који је прво полувреме преседео на клупи.

Србија је у последњу деоницу ушла са плус десет, да би у једном тренутку имала и 13 поена предности, али се у последњих неколико минута ситуација на терену наглавачке преокренула.

Грци су ушли у серију, организација игре српског тима се у великој мери распала, па се ушло у неизвесну завршницу.

Ипак, Адетокумбо је прво промашио оба бацања, да би лопта поново припала Грчкој, која је имала чак три шута за победу, али лопта није хтела кроз обруч.

Екипу Александра Ђорђевића предводили су Драган Милосављевић са 17 поена и три скока и Богдан Богдановић са 11 поена и осам асистенција. Огњен Кузмић постигао је девет поена уз шест скокова, а Бобан Марјановић додао је девет поена и пет скокова. У тиму Србије на овој утакмици није било Лучића, Јовића и Калинића.

Најефикаснији у грчком тиму био је Костас Слукас са 15 поена и шест скокова, Јанис Бурусис постигао је 13, а Ник Калатис 10 поена.

Иначе, трофеј у Атини освојила је репрезентација Грузије, која је после победа над Грчком и Србијом, у утакмици трећег кола поражена од Италије.

Српски кошаркаши враћају се у Београд, одакле 30. августа путују на континентални шампионат у Истанбулу. Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.

Србија: Мачван 3, Богдановић 11, Калинић, Милосављевић 17, Бирчевић 5, Штимац, Лазић 7, Мицић 2, Гудурић 6, Кузмић 9, Марјановић 9.

Грчка: Калатес 8, Бурусис 13, Слукас 15, Ларенцакис, Папајанис 4, Принтезис 7, Папаниколау 8, Мандзарис 6, Аграванис, Папапетру 2, Богрис, Адетокумпо 2.

Овако је протекао меч у Атини: 

21.49 – Крај, Србија – Грчка 69:67.

21.48 – Србија води 69:67, до краја меча остале су 22 секунде, напад је за Грчку. 

21.41 – Ушли смо у последња два минута утакмице, а Грчка великом серијом уводи меч у неизвесну завршницу – 69:66. 

21.31 – Средина игре у последњој деоници, Србија чува двоцифрену предност – 65:54.

Марјановић одрадио велики посао и отишао на заслужени одмор, као и Бирчевић. Мачван и Кузмић поново у игри. Одлична мини-деоница Лазића од пет поена. 

21.19 – После три четвртине, Србија има најубедљивију предност на мечу – 54:44.

Све сигурнија игра Србије како време одмиче, а томе је у великој мери допринело и присуство Марјановића (шест поена и четири скока за шест минута). Милосављевић је стигао до 17 поена, док одличну одбрану игра Стефан Бирчевић, као и остатак српског тима. 

21.07 – Тројком Богдановића, Србија на средини треће четвртине има предност од 45:40.

У игру је ушао и Бобан Марјановић, Милосављевић и даље најефикаснији играч у српском тиму. 

20.58 – Настављен је меч. 

20.43 – Полувреме, Србија – Грчка 38:35.

Имали су Грци минималну предност у једном тренутку, али је Србија вратила вођство на своју страну. Милосављевић најефикаснији са десет поена, разиграо се Кузмић са девет.

Грци су погодили свих 11 слободних бацања, нису изашли из бонуса у првом полувремену, док Србија има 4/5 са линије за слободна бацања, 4/10 тројке.

Никола Калинић и Бобан Марјановић нису улазили у игру у првом полувремену. 

20.32 – Средина игре у другој четвртини, Србија води против Грчке са 32:30.

Слукас је погодио прву тројку за Грчку, Србија има шест изгубљених лопти. 

20.19 – После прве четвртине Србија води са 21:18.

Имали су "орлови" вођство од 19:10, али су ушли у проблем са личним грешкама, па су Грци са линије за слободна бацања смањили предност. Милосављевић најефикаснији са осам поена, Гудурић има шест. 

20.08 – Средина игре у првој четвртини, Србија води са 11:8.

Гудурић је постигао две тројке, Бирчевић једну, па захваљујући шуту за три поена "орлови" имају почетну предност. 

20.02 – Почео је меч. 

19.59 – Прва петорка Србије: Мицић, Богдановић, Гудурић, Бирчевић и Кузмић. 

19.55 – У тиму Србије вечерас неће бити Владимира Лучића. 

19.45 – У првом мечу последњег кола на "Акрополис купу" Италија је савладала Грузију са 73:65.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво