Први пораз српских кошаркаша на Универзијади

Универзитетска кошаркашка селекција Србије доживела је први пораз на Универзијади у Кинеском Тајпеју, пошто је Мексико био бољи резултатом 89:83.

Био је то први неуспех селекције Србије, која је била ослабљена неиграњем једног најбољих играча Марка Тејића.

Са скором 3-1 Србија је и даље прва у групи А, али јој је за сигуран пролаз у четвртфинале неопходна победа против Тајвана у последњем колу.

Како преноси сајт КСС-а, српски репрезентативци су најбољу игру приказали у трећој четвртини кад су захваљујући Страхињи Јовановићу и Марку Бркићу дошли до рекордне предности на истеку 30. минута - 69:57. Од тог тренутка кренула је велика серија Мексиканаца који су погађали готово из свих позиција. Србија је била у вођству до 36. минута - 78:77, а последњи пут резултат је био изједначен кад је на семафору писало 82:82. У преостала два и по минута наш тим није успео да поентира из игре, што је ривал искористо да серијом 7:1 дође до вредне победе - 89:83.

После меча селектор Зоран Тодоривић био је прилично разочаран, пре свега због малера који прате његов тим.

"Стиже нас умор од турнира у Кини, а повреде све више узимају данак. Нисмо могли данас да рачунамо на Тејића због повреде зглоба, Павловић је због болова у задњој ложи изашао већ у првој четвртини, Бркић је добио јак ударац у квадрицепс, а Јовановићу су поломили нос. Како ћемо сутра у утакмицу одлуке против Тајвана и 15.000 навијача не знам ни сам. Нешто ћемо већ смислити", ипак не губи наду селектор Тодоровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара