Србија уз доста муке до победе над Пољском

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Пољску са 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20) у првој утакмици на припремном Суперкупу у немачком Хамбургу.

Селекцију Србије до тријумфа предводио је Владимир Лучић са 22 поена, 12 је постигао Бобан Марјановић, док је 10 додао Огњен Кузмић.

У репрезентацији Пољске истакао се Матеуш Понитка са 22 поена, а Ентони Слотер постигао је 11.

Пољска је боље почела утакмицу и на старту je имала шест поена предности, али је екипа Александра Ђорђевића у финишу тог периода успела да дође до преокрета и успостави контролу над мечом.

Србија је предвођена Лучићем у неколико наврата успевала да оде на двоцифрену предност, али је Пољска сваку пут успевала да се врати, а чак и у последњи минут меча уђе са пола коша заостатка 79:78. Српски кошаркаши су ипак на крају исконтролисали ситуацији у дошли до тријумфа.

Раније, у првом мечу на Суперкупу у Хамбургу, Немачка је после преокрета победила Русију са 79:76.

У саставу Србије поново није било Милоша Теодосића, док су стандардно одсуствовали због повреда Немања Недовић и Марко Симоновић, као и Мирослав Радуљица који ће пропустити Европско првенство.

Репрезентација Србије ће сутра од 20.00 играти против Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво