Умро Томи Хокинс први тамнопути кошаркаш Нотр Дама

Томи Хокинс, први тамнопути играч који је наступио за универзитет Нотр Дам, умро је у 80. години, саопштила је његова породица.

Хокинс је умро у сну, у свом дому у Малибуу, био је доброг здравља и само је легао у кревет да се одмори, рекао је његов син Кевин агенцији Асошиејтед прес.

 

Хокинс је дипломирао на Нотр Даму 1959. године, а три године је играо за кошаркашку екипу тог универзитета. Он је рекордер екипе са 1.318 скокова, 2004. године именован је у најбољи тим века Нотр Дама, а годину дана касније примљен је у Кућу славних тог универзитета.

Са екипом је 1958. године ушао међу осам најбољих на завршном турниру НЦАА.

Минеаполис га је 1959. године изабрао као трећег пика на драфту, играо је једну сезону у Минесоти, пре него што је прешао у Лос Анђелес. Он је играо шест сезона за Лејкерсе и у просеку је на 454 утакмице постизао девет поена уз 5,7 скокова.

Хокинс је играо и за Синсинати Ројалс, од 1962. до 1966. године. Током професионалне каријере постигао је 6.672 поена и имао је 4.607 скокова. "Он јесте и увек ће бити део породице Лејкерса. Његов баритон и лепо понашање чинили су га омиљеним међу навијачима и медијима, као и међу онима који су имали част да га сматрају пријатељем", рекла је председница Лејкерса Џини Бас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво