Ђорђевић: Човек не може на све да утиче

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да "полако почиње" такмичарска озбиљност и да ће Трофеј Београда бити добра провера пред Европско првенство.

"Полако почиње такмичарска озбиљност. Играчи су у добром ритму завршили припеме. Имамо добар људски и играчки квалитет. Велики део нашег посла је да елиминишемо проблеме, али човек не може на све да утиче", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београду.

Србија ће за викенд сa репрезентацијама Црне Горе и Грчке учествовати на турниру Трофеј Београда.

Ђорђевић је навео да ће предстојећи турнир бити веома јак и добра провера.

Поред одраније повређених Немање Недовића и Марка Симоновића, ван тренажног процеса је и Мирослав Радуљица.

"Осим Недовића и Симоновића, као и Радуљице, који ће данас почети да тренира, нема озбиљнијих проблема. Они су и даље део екипе, тако живимо и радимо", истакао је Ђорђевић.

Недовић има проблема с раменом и 14. или 15. августа, после друге магнетне резонанце, биће познато да ли ће Ђорђевић моћи да га сачека.

Селектор је рекао да је Европско првенство веома јако такмичење на којем нема фаврита и истакао је да његова екипа има много проблема са адаптацијом на временске услове у Београду.

"Биће проблема са адаптацијом на климатске услове, с обзиром на нестварно лудо време у Београду које, пре свега, не одговара играчима. Ово је за нас много тешка провера у овом тренутку, јер смо колико јуче сишли са планине. Нисмо имали утакмица осим против универзитетске селекције", казао је он.

Ђорђевић је имао само речи хвале за селектора Црне Горе Богдана Тањевића, за кога је рекао да је уз још неколико тренера његову генерацију "извео на прави пут".

"Част ми је што седим поред легенде светске кошарке. Црна Гора се брзином светлости диже визијом Тањевића", рекао је Ђорђевић.

Србија ће прву утакмицу на Трофеју Београда играти у суботу од 21.00 против Грчке, а дан касније у истом термину против Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво