Лесор је ново појачање Звезде

Француски крилни центар Матијас Лесор ново је појачање Црвене звезде, са којом је потписао трогодишњи уговор.

Како се наводи на сајту Звезде, један од најталентованијих младих играча у Европи на позицији крилног центра и центра, стиже међу црвено-беле из француског Нантера, за који је играо прошле сезоне.

Лесор је пореклом са Мартиника, своју каријеру градио је у Француској играјући за екипе Елан Шалона (2014–2016) и Нантера (2016–2017), са којим је освојио Фибин Еврокуп, француски куп, а такође је играјући за тај тим добио и награду за најбољег "шестог играча" француске лиге уз скоро 11 поена и седан скокова по утакмици. 

Лесора, који је рођен 29. 9. 1995. године, на последњем драфту изабрала је екипа Филаделфије у другој рунди.

За Сиксерсе је наступао на летњој лиги. Одликују га изузетне физичке предиспозиције и велика снага. Висок је 206 центиметара и тежак 110 килограма, и својим доласком још више ће оснажити игру Црвене звезде у рекету, наводи се на сајту.

"Реч је о веома талентованом играчу и са те стране настављамо са улагањем у будућност. Матијас је потписао уговор на три године, посебно сам задовољан чињеницом да је изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал, и очигледно је препознао да ће напредовати у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Боби Марјановић, Мајк Цирбес, Огњен Кузмић. Формирамо млад, изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како време одмиче, и са те стране очекујемо стрпљење", изјавио је по потписивању уговора директор Звезде Давор Ристовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво