Јанковић и Јовановић у Звезди

Стефан Јанковић и Никола Јовановић нови су чланови Црвене звезде са којом су потписали трогодишње уговоре.

Јанковић је рођен 4.августа 1993.године у Београду, висок је 211 центиметара и тежак 107 килограма. Игра на позицији центра и крилног центра.

Са црвено-белима је потписао трогодишњи уговор. Своје кошаркашко име градио је током универзитетских дана у Сједињеним Америчким Државама, у које је дошао из Канаде у коју се преселио са породицом још 1997.године.

Јанковић је прво наступао за Универзитет "Мизури", али је изванредан напредак остварио селидбом на Универзитет "Хаваји" где је у сезони 2015/2016 убацивао скоро 16 поена уз 7 скокова и блокаду по мечу.

Ти наступи донели су му титулу играча године "Биг Вест" конференције.

Кроз летњу лигу, изборио се за уговор са Мајамијем, а прошлу сезону провео је у НБДЛ клубовима "Су Фолс" и "Ири Бејхокс".

Црвена звезда је у истом дану потписала такође још једног играча који долази "преко баре".

Ради се о Николи Јовановићу, некадашњем члану колеџа "Јужна Калифорнија УСЦ".

Никола, који је рођен и одрастао у Београду, висок је 211 центиметара, тежак је 109 килограма, и такође игра на позицијама крилног центра и центра.

Рођен је 6.јануара 1994.године, а још као млађи јуниор отиснуо се у САД где је прво наступао за средњу школу у Џексонвилу на Флороди, а затим је уследила селидба на чувени колеџ "УСЦ" где је током трогодишње каријере постао стандардни првотимац и тек један од 36 играча у историји тог колеџа који је убацио више до 1000 поена.

Пре одласка у Америку, Никола је прошао све млађе селекције КК Црвена звезда. 

За НБА уговор борио се кроз летњу лигу у дресовима Детроита и ЛА Лејкерса,  а за Пистонсе је и наступао у неколико утакмица, касније и за њихов развојни тим Гранд Рапидс.

"Долазак у Црвену звезду представља ново велико поглавље у Николиној каријери, а шампион АБА лиге, КЛС лиге довео је још једног играча са српским пасошем жељног напретка и афирмације на највећој европској сцени", наводи се на сајту Звезде.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара