Звезда одбранила титулу шампиона Србије

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу ФМП-а са 87:57 и у трећем мечу финала и тако 18. пут освојили титулу национаног шампиона.

Црвена звезда освојила је и трећи трофеј у сезони, пошто је после Купа Радивоја Кораћа и АБА лиге освојила и национални шампионат.

Изабраници Дејана Радоњића и у трећем мечу су били доминантни и забележили још једну убедљиву победу против ФМП-а – 87:57.

Најбољи стрелац и МВП финала је Огњен Добрић, који је у трећем сусрету постигао 25 поена.

Најефикаснији у редовима Звезде уз њега били су Дангубић са 16, као и Митровић, Симоновић и Лазић са по седам постигнутих поена.

Код гостију најрасположенији били су Раданов и Остин са по 13 постигнутих поена. 

Звезди је ово трећи узастопни трофеј државног првенства, а 18. у историји у том такмичењу. 

Овако је протекао последњи меч финалне серије:

21.38 – Крај меча. Звезда је одбранила трофеј победом од 87:57. 

21.25 – Почела је последња четвртина.

21.23 – Завршена је трећа четвртина, Црвена звезда води са 75:42. Још једна рутинска четвртина за Звезду. У трећој деоници су најзапаженији били Волтерс, Бјелица и Симоновић који су искористили своје минуте са клупе.

21.03 – Почело је друго полувреме у дворани "Александар Николић". 

20.48 – Завршено је прво полувреме, Звезда води са 46:24. Наставила је Звезда са доминантном игром и у другој деоцини, добром одбраном су натерали ФМП на доста изгубљених лопти, које су успели да претворе у лаке поене у транзицији. Најефикаснији након 20 минута игре су Добрић са 19 и Дангубић са 11 постигнутих поена. У редовима ФМП-а су Бурсаћ са шест и Раданов са пет поена. 

20.28 – Крај прве четвртине, Звезда води са 30:9. Црвена звезда је много боље отворила меч, имала серију од 13:0, па касније и 17:2 и на крилима расположених Добрића који је постигао 13 и Дангубића који је имао шест поена, потпуно доминирала над противником.  

20.02 – Почео је меч у хали "Александар Николић". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво