Читај ми!

Звезда убедљива против Уникса, прекинут низ пораза

Кошаркаши Црвени звезде савладали су у Комбанк арени екипу Уникса са 83:65, у мечу претпоследњег, 29. кола Евролиге. Црвено-бели почели успавано, онда играли све боље и на крају забележили убедљив тријумф – први после три узастопна пораза. Ипак, Звезди је за пласман међу осам најбољих екипа у такмичењу потребно да у последњем колу савлада Дарушафаку у Истанбулу.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду Уникс из Казања са 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16), у 29. колу Евролиге.

Звезди је ово била 16. победа и сада је на осмом месту, последњем које води у четвртфинале. Црвено-бели имају тријумф више од Дарушафаке, са којом играју у последњем колу следеће недеље и морају да победе у том мечу ако желе да прођу међу осам.

Уникс је остао на седам победа, тако да је сада последњи на табели.

Звезду су предводили Милко Бјелица са 19 и Марко Гудурић са 18 поена. Марко Симоновић додао је 13, Нејт Волтерс 12, а Чарлс Џенкинс 10 поена.

Најефикаснији у Униксу био је Кит Ленгфорд са 16 поена.

Звезда је прилично успавано ушла у меч и за првих седам минута игре постигла само два поена. Ипак, ни гости нису били много бољи, па су прву четвртину решили у своју корист само са 14:10.

Већ у другој деоници црвено-бели су појачали одбрану, а постигли чак 30 поена.

Већи део треће четвртине протекао је у изједначеној борби, да би Звезда у финишу стигла до осам поена предности.

У последњој четвртини разиграо се Милко Бјелица, док су и остали играчи дали свој допринос у убедљивој победи над Униксом.

Овако је протекао меч:

20.45 – Крај, Звезда је савладала Уникс са 83:65.

Бјелица је одиграо одлично последњу четвртину, па је меч завршио као најефикаснији у обе екипе са 19 поена. Гудурић је додао 18, Симоновић 13. Ленгфорд најбољи у екипи Уникса са 16 поена.

20.33 – Звезда игра све боље како меч одмиче, па пред последњих пет минута има 20 поена предности – 72:52.

20.24 – После три одигране четвртине, Звезда води са 57:49.

Још једном су црвено-бели стегли одбрану у финишу четвртине и лако долазе до плус осам. Симоновић је погодио важне тројке и сада је најефикаснији код домаћих са 13 поена, 12 има Волтерс. Ленгфорд је на другој страни сакупио 14 поена.

20.12 – Половина игре у трећој четвртини, Звезда води са 44:43.

Покушала је Звезда да се одлепи, али неколико лоших напада и Уникс поново "дише за врат".

20.01 – Настављен је меч.

19.46 – Полувреме, Звезда води против Уникса са 40:31, тројком Марка Симоновића уз звук сирене.

Много боља игра црвено-белих у другој четвртини, нарочито у одбрани. Гудурић има десет поена, без промашаја у шуту. На другој страни, Ленгфорд најефикаснији са девет поена.

19.34 – Средина игре у другој четвртини, а Звезда тројком Гудурића долази до првог вођства на мечу од почетних 2:0 – 25:22.

19.22 – Ухватила је Звезда прикључак у другом делу прве деонице, али Уникс после десет минута игре води са 14:10.

Врло лоша игра у нападу и једних и других, уз велики број изгубљених лопти. Ленгфорд најефикаснији на мечу са седам поена, на другој страни Бјелица има пет.

19.10 – Очајан почетак црвено-белих, па гости после нешто више од пет минута игре воде са 7:2.

19.00 – Почео је меч у Комбанк арени, која овога пута није испуњена до последњег места. Горњи прстен није отворен за навијаче, па је ово најмања посета у Арени ове сезоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара