Читај ми!

Џикић: Вратићемо се у Загреб

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је после пораза његовог тима од Цедевите у првој утакмици полуфинала плеј-офа Јадранске лиге да верује да ће се његова екипа за две недеље вратити у Загреб на трећи одлучујући меч. Полуфинална серија Јадранске лиге игра се на две победе, а други меч на програму је следеће суботе у Београду.

"Имам један проблем, а то је што ми стварно волимо да дођемо овде, па ћемо морати да се вратимо. За 14 дана се видимо поново. Верујем у оно што радимо и зато мислим да ћемо поново доћи, а и да не дођемо, није катастрофа. Јесмо ли били у реду противник вечерас? Јесмо ли се вратилили на две лопте? Била је борба, била је добра утакмица и то је оно што иде с нама", рекао је Џикић новинарима у Загребу.

Кошаркаши Цедевите повели су 1:0 у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге против Партизана, пошто су у Загребу победили са 83:76.

"Изгубили смо, 1:0 за Цедевиту. Они су добро спремили меч, као да су гледали тренинг синоћ, не дај Боже. Што се нас тиче, прво и друго полувреме је било мало другачије.

Првом су они шутирали 20 пенала и били на плус 19, у другом нису и ми смо били на две лопте, што не умањује њихову победу", рекао је Џикић.

Полуфинална серија Јадранске лиге игра се на две победе, а други меч на програму је следеће суботе у Београду.

Џикић верује да ће његов тим у дворани "Александар Николић" боље шутирати него вечерас у Загребу.

"Очекујем да у Пиониру шутирамо боље. У првом полувремену смо данас шутирали 13 од 17 за два и два од 17 за три, када смо направили баланс између тога то је некако изгледало боље", рекао је он.

Он је додао да има много поштовања за центарски тандем Цедевите који чине Миро Билан и Мирза Бегић.

"Они генерално имају највећи савез на петици. Имају Билана који је доминантан играч. Он и (Огњен) Кузмић су две најдоминантније петице. Свака част (Николи) Јанковићу, али они су најдоминантнији у лиги. Проблем је и у томе што Билана мења Бегић, чији ЦВ је јако озбиљан када се погледа. Ја за такве играче имам много поштовања", рекао је Џикић.

"Такође, имају (Карла) Жганеца који је пун енергије, а и (Џона) Шурну који је данас у кратком периоду постигао много поена. Свака част на томе. Нема ту неке филозофије, ништа се није догодило што нисмо очекивали", додао је он.

Утакмицу у Загребу обележила је повреда Уроша Луковића, а Џикић је рекао да не зна озбиљност те повреде.

"Не знам ништа. Видели сте све. Клизећи Жганеца без фаула, можда је био, можда није, нећу да улазим у то. Добио је ударац у потколеницу и то је нешто ново за нас, то ове године нисмо имали", рекао је Џикић.

Друга утакмица полуфиналне серије, која се игра на две победе, између Партизана и Цедевите биће одиграна следеће суботе од 20.00 у дворани "Александар Николић" у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво