Цедевита повела против Партизана

Кошаркаши Цедевите савладали су на свом терену екипу Партизана са 83:76, у првом мечу полуфиналне серије Јадранске лиге. Домаћи имали предност током читавог меча, црно-бели држали меч у неизвесности до самог краја. Други меч играће се у Београду наредног викенда.

Кошаркаши Цедевите повели су 1:0 у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге против Партизана, пошто су у Загребу победили са 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17).

Цедевиту је до победе предводио Џон Шурна са 15 поена и шест скокова, док је Миро Билан постигао 14, уз девет ухваћених лопти.

У екипи Партизана истакао се Вилијам Хечер са 18 поена и седам асистенција, док је Новица Величковић убацио 13, уз осам скокова, а Џамонт Гордон додао је 11.

Друга утакмица полуфиналне серије, која се игра на две победе, између Партизана и Цедевите играће се следеће суботе од 20.00 у дворани "Александар Николић" у Београду.

Овако је протекао меч у Загребу:

20.45 – Крај, Цедевита – Партизан 83:76.

Имали су црно-бели неколико прилика да уђу у неизвеснију завршницу, чак стигну и до победе, али им је одлучујућим моментима недостајало концентрације. Цедевита је повела са 1:0 у полуфиналној серији. 

20.20 – После три четвртине, Цедевита води 70:59.

Коначно су црно-бели показали колико могу. Домаћи су у једном тренутку имали и 23 поена предности, Партизан пришао на шест поена заостатка, тако да је утакмица далеко од готове.

Хечер има 12 поена, Гордон и Величковић по 11. Шурна и даље најефикаснији на мечу са 15 поена.

19.44 – Полувреме, Цедевита – Партизан 54:35.

Цедевита је много бољи ривал у првом полувремену. Партизан катастрофално шутира за три поена (2/18), док су домаћи извели чак 20 слободних бацања.

Џон Шурна је најефикаснији на мечу са 15 поена, на другој страни Џамонт Гордон има осам.

19.20 – После прве четвртине Цедевита има предност од 25:17.

Домаћи су одлично ушли у меч, повели са 6:0, у једном тренутку имали и десет поена предности. Ипак, ако се узме у обзир лоша одбрана, црно-бели и даље имају активан резултат.

На резултат је у великој мери утицала и повреда Уроша Луковића на самом почетку меча.

19.00 – Почео је меч у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се