Партизан одлучио да игра полуфинале Купа Србије против Звезде

Управа Партизана одлучила је да игра утакмицу полуфинала Купа Србије, а јавност је о одлуци обавестила званичним саопштењем.

Партизан се после пораза од Звезде у 173. вечитом дербију огласио саопштењем у којем је критиковао одлуке главног судије Павла Илића.

Клуб је касније отказао конференцију за медије пред вечити дерби који ће бити одигран у склопу Купа Србије. Након видног незадовољства, управа Партизана донела је одлуку о игрању у полуфиналу Купа.

"Управни одбор донео је одлуку да ФК Партизан наступи на сутрашњој утакмици полуфинала Купа Србије. Иако незадовољни стањем у домаћем фудбалу, где наш клуб има неравноправан третман од стране ФСС и судијске организације пре свега, из обавезе према играчима, навијачима, историји клуба и такмичењу Купа наше земље, донета је одлука о одигравању утакмице", пише у саопштењу.

Поновили су незадовољство поводом суђења Павла Илића.

"Спортска јавност је у кратком периоду могла да посведочи срамном третману клуба и наших играча од стране судије Павла Илића, који је бестидно и по налогу режирао крајње резултате последња два "вечита дербија". За судијског дилетанта Илића (у родном Крагујевцу познатог као осведоченог "звездаша", о чему постоје и фотографије дотичног у мајици са обележјима тог клуба), једини циљ у две утакмице био је не дозволити надметање актера по правилима фудбалске игре, већ само и једино онемогућити играче Партизана да тријумфују! Судија Илић, који је послат по налогу ФСС и председника судијске организације, да својим срамним судјењем креира крајњи резултат у корист једног тима, уз вредјање, бахаћење и одсуство образа и морала, никада више не би смео да буде актер највеће утакмице коју српски фудбал има", пише у саопштењу

Из Хумске су најавили посебан вид револта.

К Партизан ће због свеукупног третмана клуба у органима ФСС, на сутрашњој утакмици исказати револт и протест на посебан начин и захтевати да се однос према нашем клубу хитно промени, у складу са значајем који ФК Партизан има за српски фудбал", поручили су из клуба.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана полуфинални меч Купа Србије играју на стадиону "Рајко Митић" од 19 часова.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво