Читај ми!

Араухо скупо коштао Барсу - ПСЖ у полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери ПСЖ-а пласирали су се у полуфинале Лиге Шампиона победом над Барселоном на гостовању резултатом 4:1, надокнадивши заостатак од једног гола из првог меча.

Барселона је у првих пола сата држала све конце у својим рукама, али је неопрезни репрезентативац Бразила црвеним картоном у потпуности променио ток меча који је ПСЖ на крају без већих потешкоћа решио у своју корист.

Одлично је Ћави припремио утакмицу са великим ривалом и у потпуности неутралисао све замисли Луиса Енрикеа који је покушао да брзином својих бочних играча направи разлику.

Организовано се Барса бранила у уводном делу утакмице, да би већ након 12. минута игре повела.

Ламин Јамал је протутњао десном страном поред Нуна Мендеша и спољном проиграо Рафињу који је са само пар метара спровео лопту у мрежу. Био је то трећи гол Бразилца на двомечу.

Све је ишло Барселони у корист у тим тренуцма. Повољан резултат, одлична игра, али и феноменална атмосфера на "Монжуику" којим су се проламали песма, аплаузи, али понајвише звиждуци за бившег играча шпанске екипе Усмана Дембелеа.

Међутим, у 29. минуту десио се кључни моменат утакмице, али и читавог двомеча.

Араухо је непромишљено као последњи играч одбране оборио Бредлија Барколу и добио црвени картон, оставивши своје саиграче на цедилу.

И није дуго Барселона морала да чека на казну за лош потез свог дефанзивца.

Већ у 40. минуту Дембеле је одлично реаговао на центаршут Барколе и звиждуци на "Монжуику" су накратко у потпуности утихнули.

У наставку је ПСЖ очекивано силовито кренуо по преокрет, на који поново нису морали дуго да чекају.

У 54. минуту одбрана Барсе није на време изашла у блок, што је Витиња искористио и одличним ударцем са преко 20 метара савладао Тер Штегена и поставио резултат којим би се ишло у продужетак.

Међутим, дуг је пут био пред Барсином одбраном до евентуалних продужетака, када је Ћави решио да га учини још дужим. Шутирањем рекламе избацио је себе из утакмице, добивши директан црвени картон у 56. минуту. Барси више није било спаса.

Пробудио се човек који је преспавао првих 150 минута двомеча и са два гола одвео свој тим даље.

Мбапе је прво са пенела у 61. минуту донео два гола предности ПСЖ-у, да би из контре у 89. минуту отклонио све дилеме о победнику двомеча.

У другом мечу Борусија из Дортмунда је победом од 4:2 против Атлетико Мадрида успела да надокнади заосататак из прве утакмице и пласирала се у полуфинале где ће се састати управо са ПСЖ-ом.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво