Читај ми!

Последње коло Суперлиге Србије - Партизан на незгодном Брду, дерби "змајева" и севера

Утакмицама Напредак-Радник и Војводина-ТСЦ почиње 30. коло Суперлиге, последње пред плеј-оф и плеј-аут део сезоне. Нема тензија у борби за пласман, али ће бити важних дуела за позиције.

После 29 одиграних утакмица, стање на табели је мање-више очекивано.

Црвена звезда је доласком Владана Милојевића и киксевима Партизана чврсто заузела прво место са 74 бода, четири више од црно-белих ривала их Хумске.

Партизан није успео да одржи висок ниво игара после ремија 2:2 на "вечитом дербију". Одмах су уследили минимални пораз од Напретка у Крушевцу и реми са тимом лучанске Младости 1:1. Довољно да се Звезда осами на челу колоне.

ТСЦ, овогодишњи представник Србије у Лиги Европе, по мерилима квалитета и форме је на реалном трећем месту са 60 бодова, 10 мање од Партизана и чак 13 више од најбиже конкурента.

Војводина и Раднички 1923 су изједначени на деоби четвртог и петог места са 47 бодова, док је Чукарички после бурних дешавања и лутања са одабиром и сменама тренера на петој позицији са 45 бодова.

Плеј-оф део табеле затварају Младост са 40 и Напредак са 39 бодова. 

Важни дуели за позиције и ко "мирно спава"

Новонастали војвођански дерби на "Карађорђу" и сусрет у Крушевцу отварају 30. коло од 16.30 часова. На Напретку је да оправда улогу фаворита против "фењераша" Радника и са три бода пређе Младост. 

Иако је 13 бодова разлике између ТСЦ-а и Војводине, овај сусрет доноси дозу поноса. "Воша" је довођењем Милана Мандарића у управу показала озбиљне намере у будућности, као што је су и гости из Бачке Тополе чинили пре пар сезона. На тиму Жарка Лазетића је да прида до знања ко је ауторитет на северу.

 Већ од 17.00 Црвена звезда дочекује Железничар на стадиону "Рајко Митић". Ништа сем голеаде у мрежу Панчеваца, 15. на табели, не узима се у обзир. 

Меч дана, а и кола, игра се на Бановом брду од 19.15, где Чукарички дочекује Партизан. Црно-бели су неславно пролазили на Брду прошле сезоне са два пораза у 12 дана. Притисак је велики на леђима гостију. 

Програм у понедељак креће из Лучана, Новог Пазара и Суботице.

Нови Пазар је у врло тешком распореду уписао један реми и четири пораза у низу. Над њима су славили Војводина, Чукарички, ТСЦ и Партизан. Руку на срце, с обзиром на улагања у тим, ваљало је показати квалитет у дуелима са екипама са врха и тиме доказати озбиљност подухвата. Овако су Пазарци тик спод црте са 35 бодова. Ривал ће им бити Раднички Ниш.

Лучанци су велики фаворити на свом терену против ИМТ-а, а Спратак и Јавор су са по 31 бодом на егалу. 

Последњи сусрет регуларне сезоне Суперлиге Србије игра се на "Крову", где имамо сусрет "змајева" - Вождовац и Раднички Крагујевац.

Распоред мечева 30. кола Суперлиге Србије

Недеља
Војводина - ТСЦ 16.30
Напредак - Радник 16.30
Црвена звезда - Железничар 17.00
Чукарички - Партизан 19.15

Понедељак
Нови Пазар - Раднички Ниш 16.00
Младост Лучани - ИМТ 18.00
Спартак - Јавор 18.00
Вождовац - Раднички 1923 20.00

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво