Читај ми!

Прича о два полувремена - Барселони припао спектакл у Паризу

Фудбалери Барселоне савладали су ПСЖ резултатом 3:2 у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.

Петоструки првак Европе успео је да у мечу са два прокрета на крају изађе као победник и након велике борбе дође до предности пред реванш на домаћем терену.

Прво полувреме није обећавало расплет који су многи очекивали од дуела две екипе које нису познате по доброј дефанзиви, али зато јесу по могућности да постигну велики број голова.

Обе екипе су опрезно ушле у дуел, трудећи се да грешке сведу на минимум, знајући колика опасност прети од контранапада.

ПСЖ је нешто боље започео сусрет и у уводних 15 минута имао неколико добрих прилика, али је одбрана Барсе била прилично организована и компактна, за разлику од напада који није успевао да лопту пренесе до неприметног Роберта Левандовског.

Публика, међу којом је био и легендарни Роналдињо, није имала много тога да види у првом делу меча, све док у 37. минуту Левандовски није показао због чега га сматрају једним од најбољих нападача у 21. веку, чак и када се налази далеко од гола противника.

Одличном кретњом на центру и прецизним додавањем за Ламина Јамала успео је да избаци комплетну одбрану ПСЖ-а, која на крају акције није успела да покрије неопрезно истрчавање Ђанлуиђија Донаруме, које је казнио Рафиња.

То је било све од првог полувремена.

Шест минута наставка су међутим била довољна да се изостанак забаве надомести. Све је почело у 48. минуту када је Усман Дембеле након једног лажњака у свом стилу послао пројектил левом ногом изнад главе Тер Штегена за изједначење.

Само три минута касније, резултат на семафору се поново променио уз велику радост на трибинама. ПСЖ је одиграо акцију која је подсетила на Барсине најбоље дане и прекренуо резултат.

Велики број играча имао је контакт са лоптом у нападу који је из другог плана крунисао Витиња и подсетио колико убојит може бити тим Луиса Енрикеа када му се остави превише простора.

Имали су Парижани после тога неколико шанси да реше меч, али нису успели да казне шокиране играче Барсе који су у тим тренуцима правили велики број грешака.

Међутим, када се ситуација на терену смирила, на сцену је ступио Ћави који је својим изменама пресудно утицао на крајњи резултат.

Прво је Педри одмах по уласку у игру у 62. минуту предивном лоптом преко одрбане домаћих упослио Рафињу, који је врхунским ударцем поново матирао Донаруму и донео изједначење.

Онда, када је деловало да утакмица улази у мирнији ток, у игру су ушли Феран Торес и Андреас Кристијансен. Први је изнудио корнер чим је крочио на терен, а други ударцем главом након тог корнера у 77. минуту донео Барси предност пред реванш.

Узорак из другог полувремена гарантује још један спектакл.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво