Читај ми!

Четвртфинални спектакл Лиге шампиона у Лондону завршен ремијем Арсенала и Бајерна

Фудбалери Арсенала и Бајерн Минхена одиграли су нерешено 2:2 у Лондону у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Четвртфинални спектакл Лиге шампиона у Лондону завршен ремијем Арсенала и Бајерна Четвртфинални спектакл Лиге шампиона у Лондону завршен ремијем Арсенала и Бајерна

Занимљива и непредвидива прва утакмица четвртфинала Лиге шампиона између Арсенала и Бајерна окончана је нерешеним резултатом. Приказана игра тимова оправдала је најављивани спектакл.

Арсенал је имао више шанси, али је Бајерн био нешто конкретнији када је реч о опасним нападима.

Прво полувреме обиловало је необузданом нападачком енергијом Арсенала у комбинацији са ризиком у дефанзиви, друго полувреме је пак обиловало стрпљивом, одмеренијом и зрелијом игром Арсенала.

Фудбалери домаћег тима су у другом делу меча схватили да је важније да успоставе стабилност у игри и да након грешке противника дођу до гола.

Тренер Бајерна Томас Тухел је пре почетка дуела позивао своје играче да пруже максимално залагање на терену против Арсенала. Његови изабраници су били близу тог нивоа, уколико се из утакмице изузму уводних 15 минута меча. 

Оно што је Бајерн одликовало током вечерашњег дуела против лондонског тима је карактер екипе која је у једном тренутку преокренула резултат на мечу и имала вођство дужи период.

Нема сумње да је ово позитивнији резултат за Бајерн, јер ће се реванш сусрет одиграти у Минхену.

Ток меча, Едегард играч утакмице

Мартин Едегард је проглашен за играча утакмице. Норвежанин је био одличан, често је реметио одбрану Бајерна најчешће у сарадњи са Букајом Саком и Беном Вајтом. Држао је чврст и висок темпо са лоптом и помогао је тиму да буде офанзиван.

Арсенал је наметнуо офанзивну игру коју играчи Бајерна као да нису очекивали, у првих 15 минута игре гости се нису добро сналазили. 

"Тобџије" су искористиле конфузију у одбрани и преко Букаја Саке су у 12. минуту меча стигли до вођства. Међутим, радост играча Арсенала није била дуга, свега шест минута касније Серж Гнабри је постигао гол некадашњем тиму чиме је поравнао резултат.

Арсенал није престајао с офанзивном игром, чиме је ризиковао да прими гол из транзиције. Ипак, догодио се обрт у 32. минуту, Хари Кејн је постигао 15. гол Арсеналу у каријери и свој седми у овој сезони Лиге шампиона. Капитен Енглеске је био прецизан с пенала, а претходно је Лирој Сане урадио велики део посла, одличним соло продором је стигао до шеснаестерца Арсенала где је направљен прекршај над њим.

Обесхрабрени играчи Арсенала су утихнули до краја првог полувремена, а онда је уследила промена у игри. Уласком Олександера Зинченка на почетку другог дела, а потом и Габријела Жесуса и Леандра Тросара, домаћи тим је добио нову енергију. 

Бајерн је покушавао да дође до још једног гола из транзиције, али није успео у тој намери. Арсенал је непрестано нападао и стигао до изједначења голом Тросара у 76. минуту. 

Овај податак говори и о тренерској генијалности Микела Артете који је 10 минута пре тога увео Белгијанца у игру.

Бајерн је у финишу имао шансу да дође до тријумфа, али је Кингсли Коман погодио стативу, а лопта је пре тога прошла кроз ноге голману Арсенала Давиду Раји. 

На самом крају меча догодила се једна такорећи спорна ситуација у којој су главни јунаци били оборени Букајо Сака, Мануел Нојер, голман Бајерна који је спречио енглеског играча да дође до гола и судија Глен Ниберг који је одрично одмахивао рукама да нема пенала и убрзо потом свирао крај утакмице.

Реванш сусрет четвртфинала Лиге шампиона одиграће се 17. априла у Минхену где ће Бајерн дочекати Арсенал.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво