Дерби одлуке: Звезди титула или додатна неизвесност?

Фудбалери Црвене звезде и Партизана од 18.30 часова на стадиону "Рајко Митић" играју 157. пут у историји вечитих дербија у наставку борбе за титулу шампиона Србије.

Црвено-бели су у плеј-оф Суперлиге ушли са шест бодова више у односу на Партизан и у случају тријумфа скоро сигурно би преузели шампионски наслов од вечитог ривала.

Звезда не зна за победу у дербију више од две године када је славила у Хумској (2:1), Партизан је у том периоду славио два пута у шампионату, а на претходна два ове сезоне није било победника (0:0, 1:1).

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истиче да је фокусиран искључиво на игру свог тима, а не на бодовну предност и Партизан.

"Стартујемо са првог места у плеј-офу, не бих да причам о предности, понашамо се као и сваки меч као до сада. Сви почињемо нуле. Добро смо се спремили и даћемо све од себе да се прикажемо у најбољем светлу", рекао је Милојевић.

Тренер Партизана Мирослав Ђукић сматра да дерби не одлучује титулу првака.

"Неће бити готово чак ни ако изгубимо, Партизан се никад не предаје. Звезда има добре нападаче, свесни смо да имају појединце попут Пешића, Радоњића, Бена, али већи фокус је на целој екипи. Ипак, верујемо у наше способности", рекао је Ђукић.

У сенци вечитог дербија, који почиње од 18.30, играју се остале утакмице овог викенда:

Плеј-оф: Чукарички - Раднички Ниш (15 сати). Недеља: Напредак - Војводина (16), Спартак - Вождовац (18).

Плеј-аут: Борац - Мачва (18), Младост - Рад (18), Радник - Јавор (18).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво