Милојевић: Нека сви поскидају дресове против Партизана

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић очекује добар фудбал у "вечитом дербију" и истакао да свако ко да гол Партизану има дозволу да скине дрес.

"Сви живе за овакве утакмице. Партизан је такође изашао у Европу и мислим да ће да буде добра утакмица. Припремамо се као и за сваку до сада. Дерби за јавност има значај више", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у недељу од 19.00 на стадиону "Рајко Митић" играти "вечити дерби" против градског ривала Партизана у седмом колу Супер лиге Србије.

"Атмосфера је ОК. Направили смо резултат у Лиги Европа. Фудбал је такав да нема много времена да се размишља о томе. Играчи су свесни тога и фокусирани су само на утакмицу с Партизаном", казао је тренер црвено-белих.

Стрелци голова на утакмици у четвртак против Краснодара, у којој је Звезда обезбедила пласман у Лигу Европа, Немања Радоњић и Гелор Канга добили су жуте картоне због скидања дресова.

Милојевић је истакао да играчима то неће забранити и да свако ко да гол Партизану може исто да учини.

"Никад, нека сви поскидају дресове против Паризана. За неку другу утакмицу да, а сутра им је дозвољено", истакао је Милојевић.

Милојевић није могао да каже на које играче неће моћи да рачуна у предстојећем сусрету. Упитан је наступ Милана Родића.

"Видећемо у каквом су стању играчи и да ли имамо неких проблема, колики је степен повреда појединих.

Родић је поново нагажен на исто место на ком је имао прелом. Није то било намерно. Добро је да ништа није лоше. Погоршано је, али ћемо видети", казао је Милојевић.

Звезда ће имати на располагању и најновија појачања, Ненада Крстичића и Филипа Баиновића.

"Сви који су регистровани су у конкуренцији. Ненад је искусан играч, адекватан за нас. Има међународно искуство. Физички је спреман, можда не 100 одсто, али немамо пуно времена, нови играчи морају да буду што пре на располагању", рекао је тренер Звезде.

Милојевић је навео да "баш и нема неки учинак" против Партизана као играч у млађим категоријама, али да не води много рачуна о статистици. Он је истакао да "мотивације не би требало да мањка".

"Играчи морају да буду свесни да мотивација мора увек да постоји јер је то веома битан детаљ. Ту се играчи највише разликују, колико неко може да се мотивише", навео је тренер црвено-белих.

Милојевић је додао да због важности утакмице с Партизаном нема времена да размишља о нечему другом, попут прелазног рока, који се приближава крају.

"Не знам да ли ће неки играч да оде, можда хоће, можда не. Мени је битно да припремим екипу, да будемо то што јесмо и фокусирани за наредну утакмицу. Видећем, следи пауза, сешћемо и видети шта је најбоље. Док не буде крај прелазног рока, све је могуће", рекао је Милојевић.

Говорећи о Рикардињу, Милојевић је казао да је стрпљив када је реч о бразилском фудбалеру.

"Рикардињо ради одлично. Ништа специјално у односу на то када је дошао. Он је професионалац, честит и добар момак. Морамо да му помогнемо и помоћи ћемо му. Иде пауза, има времена. Немам замерке. Некоме треба мало више времена, треба подршка, савет. Пуно ствари утиче на играче", казао је Милојевић.

Продаја улазница за "вечити" дерби, по наводима из клуба, "иде добро" и очекује се да стадион "Рајко Митић" буде пун.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије