Легија и УЕФА ратују казнама и транспарентима са свињама

У Пољској не јењава рат транспарентима и казнама између фудбалског клуба Легија и челника европског фудбала пошто је Уефа поново казнила варшавски фудбалски клуб са 50.000 евра и затвореним трибинама на једној од следећих уткамица због огромног транспарента на којем је Уефа приказана као свиња која броји паре од казни европским клубовима.

"Дисциплински поступак се односи на пиротехнику и недозвољени транспарент на претходној уткамици са молдавским клубом Шериф Тираспол. Клуб је одмах затражио образложење казне. Чим га добијемо, размотрићемо да се жалимо", саопштила је Легија Варшава на сајту клуба.

Рат транспарентима по принципу "ми транспарент, ви нама казну, ми вама транспарент да сте свиње", избио је пошто су почетком августа навијачи Легије подсетили на годишњицу Варшавског устанка из 1944. године на утакмици са Астаном огромним транспарентом где је приказан војник Хитлеровог Вермахта како држи пиштољ уперен у главу дечака са капом са црвено-белом пољском заставом.

Транспарент је пратио напис да су у Варшавском устанку немачки фашисти убили 160.000 цивила, међу њима хиљаде деце, а иако је Уефа дала дозволу навијачима Легије да одају пошту жртвама Варшавског устанка, није знала и изненадило је да ће то учинити баш таквим транспарентом.

Легију је Уефа казнила новчаном казном од 35.000 евра, које су одмах решили да прикупе сами навијачи а европским фудбалским челницима узвратили су већ на 4. утакмици квалификација за Лигу Европе транспарентом са огромном свињом која држи лоптице за жребање уз потпис : "а 35.000 иде..."

За свињу и прави ватромет који су око транспарента приредили пољски навијачи УЕФА је сада казнила Легију затврањем трибина за наредну уткамицу и са 50.000 евра, јављају данас пољски медији а цела Пољска с нестрпљењем чека како ће одговорити пољски навијачи чим их у тај главни сектор пусте.

Транспарент са УЕФА свињом чека спреман да га навијачи пригодно извуку још од 2014. године када су га показали први пут бесни због одлуке УЕФА да због непријављеног фудбалера Легије победу у утакмици припише гостујућем тиму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије