Лалатовић: Не постоји ништа веће од државног тима

Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Ненад Лалатовић признаје да та функција представља највеће признање које је добио у каријери.

Пред тренером Војводине је и први испит на клупи те националне селекције, против Црне Горе у Подгорици 13. новембра, објављено је на сајту Фудбалског савеза Србије.

"Прво бих желео да захвалим људима у ФСС-у који су ми указали до сада највеће признање и омогућили ми да остварим сан. Не знам да ли за неког тенера у Србији постоји нешто више и боље од тога него да има на себи опрему државног тима и заиста ми је част да будем део ове институције", рекао је Лалатовић.

"Био сам као играч једном А репрезентативац, играо за млађе селекције више од 40 пута, али ово је за мене збиља нешто посебно", додао је он.

У селецији до 20 година играју они фудбалери који се налазе у "вакуму", поседују таленат али их због годишта нема на списку омладинске селекције, а опет нису стасали за искушења у младој репрезентацији.

"У плану је да у наредних неколико месеци одиграмо више утакмица, а ово прво окупљање било је некако на брзину, због објективних околности. Ради се о веома талентованим играчима, жељним доказивања, онима који имају потенцијал за репрезентативне селекције. Уосталом, међу позванима има и оних који су били прваци света на Новом Зеланду", рекао је Лалатовић.

Први тест је у Подгорици против Црне Горе, а припреме за тај меч спроводе се у Новом Саду на теренима Спортског центра "Вујадин Бошков".

На списку Лалатовића су: голмани: Ђорђе Николић (Базел) и Петар Ћулибрк (Чукарички), затим Миладин Стевановић (Кајзери), Мирослав Богосавац ( Партизан), Никола Миленковић (Партизан), Немања Ћаласан (Спартак), Милош Стојановић (Бежанија), Ђорђе Денић (Рад), Марко Ђуришић (Пролетер, Нови Сад), Данило Пантић (Екцелзиор), Лазар Зличић (Војводина), Богдан Младеновић (Рад), Лука Јовић (Бенфика), Иван Шапоњић (Бенфика), Марко Мркић (Раднички), Андреја Апостоловић (Раднички), Марко Мијајловић (Бежанија), Немања Радоњић (Рома) и Анес Рушевић (Нови Пазар).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије