Додић до краја сезоне на клупи Борца

Борац ће са клупе до краја сезоне предводити тренер Младен Додић, саопштио је чачански фудбалски клуб.

Додић је на клупи Борца заменио Љубишу Дмитровића, а по преузимању дужности је рекао да је "част и задовољство радити у клубу са традицијом и реномеом какав има Борац".

"Клуб ове године слави 90 година постојања и свима је добро познато ко је све од мојих колега седео на клупи Борца. Веома сам се брзо и лако договорио са људима из клуба и надам се да је пред свима нама време позитивних резултата. Без обзира на позицију на табели морамо храбро и са пуно самопоуздања радити и играти, јер је још доста бодова у оптицају", рекао је Додић који је са руководством клуба постигао договор да предводи тим до краја сезоне.

После 14 кола Борац из Чачка се налази на последњем месту на табели са осам бодова и нема победу у последњих осам мечева у Супер лиги Србије.

"Да не верујем у успех и остварење циља не бих ни долазио у Чачак. Знам добро играчки кадар, а и ситуацију у Супер лиги Србије. Нећемо се много разметати изјавама, већ ћемо покушати да све своје кажемо на терену. Од играча очекујем да буду у складу са именом клуба, јер само онај ко је борац може играти за Борац. Очекујем и подршку навијача, града, новинара. Једноставно сви морамо дати свој допринос да Борац вратимо на место које заслужује'', рекао је Додић.

Спортски директор Борца Слободан Илић је рекао да је клубу била потребна промена.

"Борац је познат као клуб који не мења често тренере. После 14 кола и само осам освојених бодова смо се пријатељски растали са Љубишом Дмитровићем коме се захваљујемо на коректној сарадњи и желимо му пуно успеха у даљој каријери. Једноставно смо морали нешто да променимо, јер нас очекује серија утакмица у којима се у великој мери решава судбина Борца", рекао је Илић.

Он је навео да је Младен Додић "проверен стручњак" са великим суперлигашким искуством.

"Уверени смо да ће дати нову димензију игри и резултатима тима. Имамо пуно поверење у њега и првенствени циљ је да до зимске паузе сакупимо што више бодова и уз квалитетно одрадјен прелазни рок на пролеће обезбедимо опстанак у лиги", рекао је Илић.

Добродошлицу у клуб Младену Додићу пожелео је и директор Иван Стевановић.

"Мислим да нисмо погрешили у одабиру и да ћемо у наредним мечевима бележити боље резултате. Ја сам непоправљиви оптимиста и сада када смо на дну са само осам освојених бодова сам уверен да ћемо изборити опстанак у лиги. Верујем у играчки кадар, верујем у тренера и надам се бољим данима за Борац", рекао је Стевановић.

Младен Додић је већ данас одржао први тренинг, а деби на клупи Борца имаће у суботу у дуелу са Црвеном звездом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије