Максимовић: Имамо квалитет, идемо на ЕП

Српски фудбалер Немања Максимовић рекао је да млада репрезентација има квалитет да се пласира на Европско првенство и истакао да је најважније да Србија у првом мечу баража против Норвешке не прими гол.

"Нисам имао прилике још да погледам утакмице норвешке репрезентације, али нема сумње да се ради о веома квалитетном противнику. Чим су стигли до баража, нема сумње да су озбиљна селекција... Свака бараж утакмица је тешка, прву играмо код куће и најважније ће бити да у том дуелу не примимо гол. Надам се да ћемо изборити пласман на ЕП, јер по квалитету то свакако заслужујемо", рекао је Максимовић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Млада репрезентација Србије ће 11. новембра дочекати Норвешку на стадиону Партизана у првој утакмици баража за пласман на Европско првенство 2017. у Пољској. Реванш утакмица играће 15. новембра у Норвешкој.

"Сви играчи су мотивисани и спремни да одиграју најбоље што могу. Ову генерацију краси сјајна атмосфера, велико другарство и, што је најважније, победнички менталитет. То се можда најбоље видело у дуелу са Ирцима у Ватерфорду. Губили смо 1:0, промашили смо пенал, али смо ипак смогли снаге да преокренемо резултат и дођемо до важне победе", рекао је Максимовић.

"Много играча у нашем тиму играло је велике утакмице и зато мислим да притисак због важности мечева са Норвежанима за нас не би требало да представља проблем", додао је играч Астане.

Максимовић је са селекцијом Србије до 19 година освојио титулу првака Европе 2013. и златну медаљу на шампионату света за играче до 20 година 2015. године.

Више од годину дана је прошло од освајања титуле светских шампиона на Новом Зеланду и Максимовићевог одлучујућег гола Бразилцима у финалу, а он, како је навео, још није свестан какав је успех постигла та екипа.

"Стално долазе нове утакмице, нови изазови и није било много слободног времена да се све то слегне и да о томе добро размислим. Можда сада када завршим сезону у Казахстану и дођем у Србију успем коначно да сагледам све то. Неколико пута сам гледао снимке тих утакмица, не само финалне, већ и осталих јер сваки тај меч је посебан на свој начин. То буди заиста сјајне емоције, а понос свакако преовладава", рекао је Максимовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије