Читај ми!

Свонси отпустио Гвидолина, нови тренер Боб Бредли

Фудбалски клуб Свонси је отпустио тренера Франческа Гвидолина и на његово место је поставио Американца Боба Бредлија.

После седам утакмица Свонси је 17. на табели Премијер лиге, са само једном победом, и то у првом колу. То је најгори старт Свонсија у лиги у последњих 25 година, са само четири бода у првих седам утакмица, због чега је екипа само једно место изнад зоне испадања.

Гвидолин је у јануару потписао шестомесечни уговор, када је заменио Гарија Монка и предводио је екипу до 12. места у лиги. Он је у мају потписао двогодишњи уговор, али је отпуштен после седам утакмица у овој сезони.

"Разочарани смо што се растајемо са Франческом. Пружили смо му прилику после резултата из прошле сезоне. Нажалост, нисмо могли да наставимо са резултатима из прошле сезоне и мислили смо да нам је потребна промена што пре, како бисмо кренули напред на позитиван начин. Захвални смо Франческу и његовим сарадницима на услугама и желимо им све најбоље у будућности", навео је председник Свонсија Хју Џенкинс.

Нови тренер Свонсија је бивши селектор репрезентације САД Боб Бредли, који је постао први амерички тренер у Премијер лиги.

"Он је веома цењен као тренер и има велико искуство на међународној и домаћој сцени. Никада није лако мењати тренере, али надамо се дугорочној сарадњи и уверен сам да ће Боб стабилизати ствари, на терену и ван њега", наводи се у саопштењу.

Осим неколицине америчких клубова, педесетосмогодишњи Бредли је предводио Авр, Стабек и репрезентацију Египта.

Он ће дебитовати у утакмици против Арсенала, 15. октобра у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се