Читај ми!

Ђурђевић: Нови, ратнички Партизан бориће се за сваку лопту

Фудбалер Партизана Урош Ђурђевић изјавио да је срећан због првог гола у првенству, да мора да се доказује головима, као и да ће се "нови, ратнички" Партизан борити за сваку лопту, што публика већ препознаје.

Партизан је синоћ на свом терену победио Младост са 3:1, у утакмици 11. кола Суперлиге Србије, а голове су постигли Леонардо у 45. минуту из слободног ударца, Урош Ђурђевић у 60. минуту и Валери Божинов у 67. минуту.

Урош Ђурђевић је дуплирао вођство Партизана лоб ударцем, што је био његов први гол у првенству.

"Сваки гол је леп и важан на свој начин. Овај погодак ми је био први у првенственим утакмицама, а био је веома важан и за екипу, јер се у тим тренуцима ломила утакмица. (Никола) Ђурђић ми је пребацио лопту главом, а мени је остало само да утрчим између два штопера и да лоб ударцем савладам истрчалог голмана. Морам да се доказујем головима у свакој утакмици", рекао је Ђурђевић за клупски сајт. Он је навео да "ствари долазе на своје место" и да ће кроз још жешћи рад бити ефикаснији.

"Само да ме здравље послужи. Битно је да се и екипа диже из недеље у недељу. За мене је важно да је овај гол дошао после оног промашаја у Горњем Милановцу у прошлом колу, о којем се много писало. Тада ми је лопта незгодно одскочила и промашио сам, али хвала богу, тај промашај није имао последице по Партизан. Биће и промашаја и лоших игара, али овај нови ратнички Партизан ће увек изгарати за сваку лопту, за сваки аут, за сваки корнер, а публика то већ препознаје", рекао је он.

Партизан ће 8. октобра у Београду играти пријатељску утакмицу са братским клубом ПАОК-ом из Солуна.

"Жао ми је што нећу бити део спектакла, пошто имам обавезе према младој селекцији. Сигуран сам да ћемо и у тој утакмици забележити тријумф, јер за мене не постоје пријатељске и тренинг утакмице. Признајем само борбу, жељу за победом и показивање карактера из утакмице у утакмицу. Мислим да је то једини исправан пут", рекао је Ђурђевић. Нападач Партизана Леонардо рекао је да је срећан што је постигао нови гол, али да је најважније да његова екипа побеђује.

"Заиста ми је драго што сам постигао још један гол и обрадовао навијаче Партизана. После мог гола екипа Младости се отворила и тада су нам се указале шансе за голове. Лепо је када се упишете у листу стрелаца, али то ништа не значи ако ваша екипа не победи на крају. Шеф (тренер Марко Николић) увек инсистира на тимској игри, да не смемо да будемо себични и да тим мора да буде тај који је у првом плану, као и голови", рекао је Леонардо.

Бразилски нападач гол је посветио породици. Он је пре утакмице на терен изашао са двоипогодишњим сином.

"Поред навијача и саиграча, гол посвећујем својој породици. Супруга ме је пратила са трибина на истоку, а двоипогодишњи син је са мном изашао на терен пред почетак утакмице. За њега је све ово ново, али је био више него узбуђен. Драго ми је да сам са њима могао да поделим ову радост", навео је Леонардо.

Бугарски фудбалер Валери Божинов рекао је да му је драго што се вратио на терен после повреде, пошто не воли да гледа утакмице са трибина.

"Најважније је да Партизан побеђује и да се заиста види не само наша жеља за победом већ првенствено тимски дух. Игра са два нападача нам свима прија и уз сјајне асистенције саиграча, у овом случају Леонарда, имамо веће шансе за голове. Ипак, ово нас не успављује. Нисмо задовољни позицијом на табели, јер Партизан мора да буде лидер", рекао је Божинов, који је постигао пет голова у првенству.

У фудбалским првенствима следи двонедељна пауза због обавеза репрезентација у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године, а Партизан је дочекује на трећем месту са шест бодова мање од Црвене звезде и четири мање од другопласиране Војводине.

"Чека нас још много посла, а паузу ћемо искористити за додатно уигравање. Радује ме и утакмица са братским ПАОК-ом у суботу и позивам навијаче да дођу. Биће то прави фудбалски спектакл", рекао је Божинов, који је уз Леонарда постигао пет голова у досадашњих 11 кола.

Како се наводи на сајту Партизана, фудбалер Марко Јевтовић се добро осећа после повреде аркаде и изласка са терена у 31. минуту. После указане помоћи на терену, Јевтовићу је на Војномедицинској академији ушивена аркада са две копче. После контролних прегледа очекује се брз повратак на терен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се