Читај ми!

Платини износи жалбу пред ЦАС

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини стигао јеу седиште Суда за спортску арбитражу у Лозани, где ће бити саслушана његова жалба на шестогодишњу суспензију Светске фудбалске федерације.

Очекује се да ће саслушање трајати осам сати, а ЦАС би коначну пресуду могао да донесе почетком следеће недеље. Трочлана комисија ЦАС истражиће Платинијев случај испочетка, те би чак могао да изрекне и доживотну суспензију због корпуције.

Етички комитет Фифе суспендовао је раније Платинија на осам година из свих фудбалских активности због финансијских малверзација и сукоба интереса, али је крајем фебруара Апелациона комисија казну смањила на шест година.

Платини је суспендован пошто је 2011. године узео два милиона долара колико му је платио тадашњи председник Фифе Сеп Блатер за консултантске послове обављене у Фифи. Обојица су због тога суспендовани на по осам година, а казне су им умањене прошле недеље. Блатер и Платини су негирали неправилности.

Блатер би такође требало данас да дође на саслушање Платинија, да би дао исказ, а нешто касније данас и он ће излагати жалбу пред Судом за спортску арбитражу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије