Тадић двоструки стрелац у победи Саутемптона

Српски фудбалер Душан Тадић постигао је два поготка у победи Саутемптона над Астон Вилом. Челси славио против Борнмута, Ливерпул и Њукасл одиграли без победника - 2:2.

Саутемптон је на гостовању против Астон Виле, која је још раније испала из Премијер лиге, тријумфовао са 4:2, те тако остао у трци за пласман у Лигу Европа.

Екипа Роналда Кумана повела је голом Шејна Лонга у 15. минуту, да би Душан Тадић у 39. повисио на 2:0.

Астон Вила је голом Ешлија Вествуда у првом минуту судијске надокнаде времена првог полувремена смањила заостатак, али је Тадић својим другим голом у 71. поново довео Саутемптон до два гола предности.

Вествуд је у 85. минуту смањио на 2:3, да би коначних 4:2 за Саутемптон поставио Мане у судијској надокнади времена.

Фудбалери Њукасла успели су да освоје бод против Ливерпула, пошто су одиграли нерешено 2:2 у утакмици 35. кола Премијер лиге, иако су на полувремену губили са 0:2.

Ливерпул је повео већ у другом минуту голом Данијела Стариџа, а на 2:0 повисио је Адам Лалана у 30.

После првих 45 минута деловало је да ће екипа Јиргена Клопа лако доћи до победе, али је Њукасл успео да стигне до изједначења и освоји јако битан бод у борби за опстанак.

Њукасл је смањио преко Паписа Сисеа у 48. минуту, а изједначење је донео Џек Колбек у 66.

Ливерпул после 34 утакмице заузима седмо место са 55 бодова, док је Њукасл након 35 мечева претпоследњи, 19. са 30, једним мање од прве екипе ван зоне испадања - Норича.

Челси је на гостовању против Борнмута победио с 4:1, те тако прекинуо низ од два узастопна пораза.

Голове за "плавце" постигли су Педро у петом, Еден Азар у 34. и првом минуту судијске надокнаде времена другог полувремена и Вилијан у 71. минуту.

Једини гол за Борнмут постигао је Томи Елфик у 36. минуту.

Челси након 34 утакмице има 47 бодова и заузима девето место, док је Борнмут 13. са 41.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије