Чукаричком победа и друго место на табели

Партизан – Чукарички 1:2 (крај). Чукарички на стадиону Партизана забележио победу и учврстио се на другом месту на табели Супер лиге. Раднички у Нишу бољи од Вождовца, Радник савладао Војводину. Меч између Борца и Црвене звезде одложен због смрти гостујућег навијача.

Фудбалери Чукаричког победили су у гостима Партизан са 2:1 у утакмици 32. кола, па је тако екипа с Бановог брда увећала бодовну предност на табели Супер лиге Србије у односу на ривала.

Чукарички је повео голом Бранислава Јанковића у 11. минуту, док је изјендачење Партизану донео Валери Божинов поготком у 20. минуту. Гости су до победе дошли у 90. минуту, а стрелац је био Андрија Павловић.

Чукарички сада на другом месту Супер лиге има 33 бода, пет више од трећепласираног Партизана.

Чукарички је боље почео утакмицу и повео из прве праве прилике на утакмици у 11. минуту. Саша Јовановић извео је прекид с левог бока, те је на другој стативи пронашао Ђорђа Ђурића, а овај је главом лопту на петерац спустио до Јанковића који је после пријем шутирао под пречку и довео свој тим до предности.

Могао је Чукарички да увећа предност у 16. минуту, али је Шаранов у ситуацији "један на један" зауставио ударац Јанковића.

После 20 минута игре црно-бели су се ослободили притиска ривала, а након комбинације Ивана Бандаловског и Валерија Божинова на десном боку, бугарски нападач је изашао сам испред голмана Немање Стевановића и лаганим ударцем га савладао за 1:1.

Партизан је у наставку првог дела игре контролисао ритам меча, али није успевао озбиљније да угрози гол Стевановића, а поред два гола, виђена су и два црвена картона, по један на обе стране.

Прво је у 30. минуту Никола Миленковић оштро стартовао на средини терена над Петром Бојићем, па му је судија Ненад Ђокић показао црвени картон, а само осам минута касније готово на исти начин и на истом месту је Никола Јанковић стартовао над Луисом Евертоном, па је уследило још једно искључење.

У другом полувремену Партизан је имао иницијативу, али осим удараца Мирослава Богосавца и Немање Михајловића са ивице казненог црно-бели нису озбиљније угрозили гол Немање Стевановића.

Чукарички се углавном ослањао на контранападе у другом делу, а управо су после једног који је повукао Филип Кнежевић у 90. минуту стигли до тријумфа. Он је с десног бока одлично проиграо Павловића у шеснаестерцу, ком није било тешко да савлада Шаранова.

То је седми гол Павловића у последње четири утакмице.

Партизан у наредном колу дочекује Борац, док Чукарички гостује првопласираној Црвеној звезди.

У преостала два меча вечерашњег програма Радник је у Сурдулици савладао Војводину 1:0, док је Раднички из Ниша био бољи од Вождовца 2:0. 

Рад побегао из опасне зоне

Фудбалери Рада, суботичког Спартака и Новог Пазара остварили су важне победе у борби за опстанак у утакмицама 2. кола плеј-аута Суперлиге Србије.

Рад је минималним резултатом савладао Јавор на Бањици голом дефанзивца Николе Мараша већ у 2. минуту.

Сада су у најтежој ситуацији Јагодина и ОФК Београд, који је поражен на Карабурми од Новог Пазара 2:1.

Пазарци су славили погоцима искусног Воје Убипарипа и преузели челну позицији у делу лиге која се бори за останак. Почасан гол на домаћи састав постигао је Владимир Јововић из пенала у финишу меча.

Најубедљивији је био Спартак јер је у Суботици био бољи од Металца са 5:1.

Троструки стрелац био је златни орлић са Новог Зеланда Стефан Илић, за Спартак су још погодили Владимир Торбића и Ђорђе Ивановић, након што је Валберто Каиседо довео Металац у вођство. 

Резултати 32. кола:

Плеј-оф: Борац - Црвена звезда (одложено), Партизан - Чукарички 1:2, Раднички Ниш - Вождовац 2:0, Радник - Војводина 1:0.

Табела: Црвена звезда 42 бода, Чукарички 33, Партизан 28, Војводина 26, Раднички Ниш 26, Радник 25, Борац 23, Вождовац 20.

Плеј-аут: Јагодина - Младост Лучани 1:0, ОФК Београд - Нови Пазар 1:2, Спартак - Металац 5:1, Рад - Јавор 1:0.

Табела: Нови Пазар 22, Младост 20, Металац 19 бодова, Спартак 19, Рад 19, Јавор 18, ОФК Београд 15, Јагодина 13.

Овако је протекла суперлигашка субота:

20.55 - Крај и у Београду, Чукарички са стадиона Партизана носи сва три бода.

20.53 - Раднички је у Нишу савладао екипу Вождовца са 2:0, док је Радник у Сурдулици савладао Војводину са 1:0.

20.51 - ГОЛ! Чукарички води са 2:1, голом Андрије Павловића у 90. минуту утакмице.

20.06 - Настављен сусрет у Београду, као и у Нишу и Сурдулици.

19.49 - Полувреме у Београду, Партизан - Чукарички 1:1.

19.47 - Полувреме у Нишу, Раднички води против Вождовца са 1:0, док у Сурдулици после 45 минута нема голова.

19.38 - Нерешено је у головима, изједначене су екипе и бројчано на терену - црвени картон у екипи Чукаричког добио је Никола Јанковић.

19.31 - Партизан у 30. минуту остаје са играчем мање на терену, директан црвени картон добио је млади штопер црно-белих Миленковић.

19.21 - ГОЛ! Партизан у 20. минуту стиже до изједначења, стрелац је Валери Божинов.

19.12 - ГОЛ! Чукарички води против Партизана голом Јанковића у 11. минуту меча.

19.01 - Почео меч између Партизана и Чукаричког, као и дуели у Нишу и Сурдулици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије