Читај ми!

Ливерпул после спектакуларног преокрета у полуфиналу

Ливерпул – Борусија Дортмунд 4:3 (0:2). „Црвени“ су успели да сустигну два гола предности „милионера“, а у финишу сусрета и да их престигну. Победа која је тим са Енфилда одвела у полуфинале Лиге Европе. Даљи пласман изборили су Шахтјор и Виљареал. Севиља бољим извођењем пенала елиминисала Атлетик Билбао. Жреб за полуфинале је у петак у Ниону.

Још једну фантастичну фудбалску представу приредили су Ливерпул и Борусија Дортмунд. Права голеада виђена је на Енфилду, чак седам голова. Домаћин је на крају изашао као победник, али и да је било другачије не би било незаслужено. „Црвени" су успели да се опораве од шокантног вођства „милионера", и стигну до тоталног преокрета.

Од првог звиждука судије обе екипе су кренуле жестооко. Борусија је била силовитија искористила је своје прве две шансе и преко Мкитаријана у шестом и Обамејанга у деветом минуту повели су са великих 2:0.

Ливерпул је преузео иницијативу и све карте бацио у напад. Гости су вребали своје. Ориги је у више наврата пропустио своје шансе пред голом Вајденфелера. С друге стане Борусија је имла бар две стопостотне шансе да матира противника, али Обамејанс и Каваги нису искористили своје шансе, па се на одмор отишло при резултату 2:0 за госте.

Ливерпул је кренуо на све или ништа у другом полувремену. После само три минута игре Ориги је успео да савлада Вајденфелера и смањи предност Борусије. После поготка „црвени" су кренули још силовитије, али уследио је нови хладан туш за домаће навијаче.

Хумелс је пронашао Ројса, а овај је био сигуран егзикутор и Борусија је поново имала два гола предносту. Међутим, Ливерпул се није предавао.

Прво је Кутињо био прецизан са око 18 метара, да би после корнера Сако изједначио на 3:3. Уследила је јурњава „црвени" са временом у нади да стину до тоталног преокрета.

Ређали су се напади Ливерпула, гости су се орјентисали на одбрану свог гола са ретким излетима на половину домаћина. Надокнада времена од четири минута била је довољна „црвенима".

Већ у првом минуту надокнаде након прекида, у казненом простору Милнер центрила, а Ловрен доноси победу свом тиму.

Шахтјор је после победе у гостима, вечерас још убедљивије победио Брагу, са 4:0, али је меч обележио Рикардо Фереира, који је постигао два аутогола, по један у сваком полувремену.

Виљареал је у првом мечу победио Спарту 2:1, а вечерас јој је нанео први европски пораз на свом терену, пошто је славио са 4:2. Шпанска екипа водила је 4:0, али је Спарта головима у другом полувремену ублажила пораз.

Севиља је у шпанском дербију након бољег извођења једанаестераца савладала Атлетик Билбао 5:4 (1:2, у регуларном току). Гост је повео у 57. минуту голом Арица Адуриса у 57 минуту, али је Кевин Гамеиро изједначио само два минута касније. Славље Севиље спречио је Раул Гарсија голом у 80. минуту, чиме је баскијски тим анулирао предност ривала из првог меча.

Уследили су продужеци, а након тога и пенали. Одлучујућа је била четврта серија када је играч Атлетик Билбаа Бенет није успео да савлада голмана Севиље Сурија шутем по средини гола.

Резултати четвртфинала:
Ливерпул - Дортмунд 4:3 (Ориги 48, Кутињо 66, Сако 78, Ловрен 90+1 - Михтарјан 5, Обамејанг 9, Ројс 57). Први меч 1:1.
Шахтјор - Брага 4:0 (Срна 25. пенал, Фераира 43. аутогол, 74. аутогол, Коваленко). Први меч 2:1.
Спарта Праг - Виљареал 2:4 (Докал 65, Крејчи 71 - Бакамбу 5, 49, Кастиљехо 43, Лафата 45. аутогол). Први меч 1:3.
Севиља - Атлетик Билбао 1:2, пеналима 5:4 (Гамеиро 59 - Адуриц 57, Раул Гарсија 80). Први меч 2:1 

Ток меча:

22.56 - Крај мечева, резултати:  Ливерпул - Борусија Дортмунд 4:3 (0:2), Севиља - Атлетик Билбао 1:2 (0:0) подужеци, Шахтјор Доњецк - Брага 4:0 (2:0), Спарта - Виљареал 2:4 (0:3)

22.53 - ГОООЛ! Ливерпул стиже до преокрета и води са 4:3 против Борусије. Стрелац је Ловрен у првој минути надокнаде времена. Након прекида лопта у казненом простору долази до Милнера, који центрира, највиши у скоку је Ловрен и лопта је у мрежи.

22.39 - ГОООЛ! Ливерпул долази до изједначења. Стрелац је Сако у 78. минуту. Набачена лопта из корнера  Сако се најбоље снашао у петерцу и главом сместио лопту у мрежу.

22.28 - ГООЛ! Ливерпул понов смањује предност Борусије, 2:3. Стрелац је Кутињо у 66. минуту. Минијатура Кутиња и прецизан шут са око 18 метара, Вајденфелер је био немоћан.

22.17 - ГООЛ! Борусија Дортмунд повећава предност на 3:1. Стрелац је био Ројс у 57. минуту. Хумелс је идеално упослио Ројса у казненом простору, овај изашао сам испред голмана, искоса са леве стране, шутирао је и погодио даљи угао.

22.10 - ГООЛ! Ливерпул смањује предност Дортмунда на 2:1. Стрелац је Ориги у 48. минуту. Ориги је улетео у шеснаестерац и изашао сам испред голмана, лопта пролази кроз ноге Вајденфелеру и завршава у мрежи.

21.52 - Полувреме, резултати: Ливерпул - Борусија Дортмунд 0:2, Севиља - Атлетик Билбао 0:0, Шахтјор Доњецк - Брага 2:0, Спарта - Виљареал 0:3

21.15 - ГООЛ! Борусија Дортмунд води са 2:0 на Енфилду. Стрелац је био Обамејанг у 9. минуту, после још једног контранапада.

21.11 - ГООЛ! Борусија Дортмунд води против Ливерпула са 1:0. Стрелац је био Мкитаријан у 6. минуту. Голу је предходио контранапад гостију, а након одбијене лопте Мкитаријану није било тешко да спроведе лопту мрежу.

21.05 - Почели реванш мечеви четвртфинала, састају се:  Ливерпул - Борусија Дортмунд (први меч 1:1), Севиља - Атлетик Билбао (2:1), Шахтјор Доњецк - Брага (2:1), Спарта - Виљареал (1:2)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се