Илић: Дерби, отворена утакмица са пуно голова

Капитен Партизана Саша Илић, рекордер по броју одиграних вечитих дербија, изјавио је да у предстојећем 151. првенственом дуелу против Црвене звезде очекује отворену утакмицу са пуно голова и, разуме се, победу свог тима.

"Дерби је веома специфична утакмица за коју се живи. Овај дерби не доноси никакав такмичарски набој, с обзиром на то да је Звезда готово сигурно нови шампион, али очекујем једну отворену утакмицу са пуно голова. Надам се да ћемо се представити у најбољем могућем светлу и, наравно, надам се победи Партизана", реркао је Илић новинарима у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Илићу ће суботњи меч на стадиону "Рајко Митић" бити 27. у каријери, можда и последњи, па не крије да би волео да постигне погодак.

"Најбитније је у овом тренутку да Партизан одигра добру утакмицу и да победи. Уколико се деси да ја постигнем погодак, биће ми неизмерно драго, јер су ми заиста најдражи голови у каријери против Црвене звезде. Не бих придавао значај томе, битно ми је да се екипа која има победнички низ од шест тријумфа и пуна је самопоуздања, у најлепшем светлу прикаже на дербију", рекао је Илић, који је био стрелац у 116. дербију, који је одигран на данашњи дан пре пет година, када је Партизан у Хумској славио 2:1.

Према његовим речима, у дербију је увек посебно важно како екипа уђе у меч.

"То су другачије утакмице за које имаш додатну мотивацију и где све зависи од тога како уђеш у утакмицу. Наша екипа је у последњем дербију показала да има знање и карактер и да је једноставно недостатак среће или неких других ствари утицао да не забележимо победу. Нема боље утакмице од ове да наши млади играчи покажу да су прави играчи за Партизан".

Илић сматра да је самопоуздање после шест узастопних победа битно за црно-беле, али да то не мора ништа да значи.

"Да се не враћам у ситуације када је Партизан бежао Звезди двадесетак бодова, па је Звезда добијала дерби или обрнуто. Стварно очекујем квалитетан меч јер нема неки такмичарски набој, да одлучује о титулу или о стању на табели. Даће шансу да се и Партизан и Звезда покажу у најбољем светлу".

Он је истакао да се нада да Звезда опет неће имати решење за Немању Михајловића.

"Немања игра у врхунској форми, прави разлику и доноси нам бодове. Пожелео бих му да само тако настави и да у суботу покаже у правом светлу. Звезда има одличан тим предвођена Божовићем, који је изузетан човек и врхунски стручњак. Имам високо мишљење о њему. Највећа опасност прети од најбољег стрелца првенства Вијере. Ту је и Катаи, кога, када му је дан, тешко ко може да заустави", закључио је Илић.

Седрик Гогуа, стрелац јединог гола за црно-беле у минулом дербију, уочи следећег, 151. првенственог дуела против Црвене звезде, размишља само о победи.

"Желимо да уђемо у дерби нападачки, са великом мотивацијом и надом у победу. У доброј смо серији, на тренинзима се види велика жеља, сваки играч се труди да пружи највише и победе су само продукт онога што је тренер тражио од нас", рекао је Гогуа.

Он је додао да је уживао у атмосфери на претходном дербију, да му пуне трибине дају додатну мотивацију.

"Увек сам срећан када постигнем погодак, а посебно на једној таквој утакмици. Када је у питању следећа утакмица надам се најбољем, истина, не познајем баш најбоље Звездине фудбалере, али их веома ценим", поручио је Гогуа и додао да је презадовољан како су га прихватили у Партизану и да ужива у клубу.

Утакмица 1. кола плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се