Вести из Вест Хема: Нови стадион и понуда Максимовићу

Фудбалски клуб Вест Хем од наредне сезоне играће на новом Олимпијском стадиону у Лондону, а на годишњем нивоу ће плаћати два и по милиона фунти (3,5 милиона долара) за 25 утакмица. Српски фудбалер Никола Максимовић добио понуду да се из Торина пресели управо у редове "чекићара".

Компанија која олимпијске објекте коришћене за Игаре 2012. у Лондону предаје организацијама на управљање објавила је данас, након судске одлуке, уговор с енглеским премијерлигашем Вест Хемом.

Вест Хем ће следеће сезоне први пут након 112 година играти ван свог Аптон парка. Клуб из источног Лондона је закупио Олимпијски стадион на 99 година, а капацитет за фудбалске утакмице је 60.000.

Кирија за Олимпијски стадион биће увећана уколико Вест Хем одигра више 25 утакмица током сезоне.

Прва сезона Вест Хема на новом стадиону поклапа се с новим угвором клубова о продаји телевизијских права утакмица Премијер лиге, по којем се очекује приход најмање од 100 милиона фунти годишње.

Максимовићу понуда од 8 милиона евра 

Поред промене стадиона, "чекићари" раде и на тренсферима играча, а најновија мета је српски штопер Никола Максимовић, који се налази на мети бројних европских тимова.

Како преноси италијански новинар Ђанлука Ди Марцио, иначе веома упућен у трансфере, Вест Хем је српском репрезентативцу понудио четворогодишњи уговор вредан укупно осам милиона евра.

Вест Хем, који са клупе предоводи хрватски стручњак Славен Билић, жели да искористи застој у преговорима између Торина и Наполија, али то неће бити лако пошто га процењују на 25 милиона евра.

За високог дефанзивца наводно су заинтересовани још Фиорентина, Милан и Манчестер Јунајтед.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се