Брашанац: Реми у дербију не би био задовољавајући

Фудбалер Партизана Дарко Брашанац рекао је да не би био задовољан нерешеним исходом у 151. "вечитом дербију" и додао да верује у наставак победничког низа после утакмице са Црвеном звездом.

"Очекује нас тешка утакмица, волео бих да буде прави спектакл. Мислим да је у последњих неколико година било доста занимљивих дербија. Надам се да ће и овај бити атрактиван, са добрим шансама и великим бројем голова. Уз то, наравно, надам се победи Партизана", рекао је Брашанац Танјугу.

Један од највећих адута црно-белих истиче да вечити ривал има квалтетну екипу, али да не постоји фаворит.

"Звезда има веома добар тим, са одличним играчима што и место на табели показује и њихов низ. Не смемо на једног играча да се концетришемо, већ морамо као тим да се бранимо и да нападамо. Тако ћемо пробати и на Маракани. Дерби углавном одлучи нека ситница, инспирација, грешка... Шансе су увек 50:50, па ко боље уђе у утакмицу. Трудићемо се да наметнемо наш ритам и играмо онако како покушавамо у свакој утакмици".

Према његовим речима притисак је подједнак на обе стране јер је такав случај одувек био у утакмицама Партизана и Црвене звезде.

"Биле су ситуације када смо ми бежали 15 бодова, па је био притисак да се добије дерби. Навијачи то од нас очекују и захтевају. И без ове ситуације на табели бисмо имали велики притисак јер то је једноставно нешто што ова утакмица носи. Даћемо све од себе, мислим да нико не би био срећнији од нас забележимо победу у дербију".

Он истиче да предност домаћег терена никада није била пресудна у дуелима два велика ривала.

"Прошли дерби смо изгубили на Маракани, али пре тога смо имали добрих утакмица и победа, тако да мислим да то не значи превише. Имаћемо и ми подршку, исто тако велику. Мислим да на дербијима домаћи терен негде не игра толику велику улогу", поручио је везиста Партизана и додао:

"Не бих био задовољан нерешеним резултатом. Ми смо Партизан и у сваку утакмицу улазимо са намером да победимо", јасан је био репрезентативац Србије.

Брашанац је поручио да дешавања у клубу око избора (помераних, одлаганих, неодлаганих...) не утичу на екипу, јер је сав фокус фудбалера усмерен на терен.

"Не коментаришемо пуно то. Ако и причамо, то је можда једна или две реченице и врло брзо се заврши. Мислим да смо у добром моменту, имамо пар лепих победа иза себе и надамо се продужетку тог низа. Имамо мир у Телеоптику и конкретно на мене оваква ситуација сигурно не утиче, а верујем ни на тим", закључио је заменик капитена Партизана.

Утакмица 1. кола плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се