Французи одлучили: Бензема не иде на ЕП

Нападач Реал Мадрида Карим Бензема неће играти за репрезентацију Француске на предстојећем Европском првенству, одлучио је Фудбалски савез Француске (ФФФ).

Бензема се налази у центру истраге око наводног уцењивања саиграча из репрезентације Матијеа Валбуене интимним видео снимком.

Управо због тога, Бензема је од децембра суспендован из националног тима, а Савез је у среду донео одлуку да овај 28-годишњи нападач не буде у конкуренцију за првенство Европе у Француској.

Бензема, који негира оптужбе, истакао је да му је жао због такве одлуке, како због себе, тако и оних који га подржавају.

Председник ФФФ Ноел ле Гре и селектор Француске Дидије Дешам су донели коначну одлуку и одлучили да Бензема не игра за националну селекцију.

Такође и премијер Француске Мануел Валс је недавно изјавио да Бензема не би требало на ЕП да игра за репрезентацију.

Европско првенство у Француској одржаће се од 10. јуна до 10. јула.

Бензема је ове сезоне одиграо 29 утакмица за Реал и постигао 25 голова, а за репрезентацију није играо од октобра.

Он је до сада за државни тим одиграо 81 утакмицу и постигао 27 голова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се