"Панамски папири", Инфантино подржава истрагу

Председник Светске фудбалске федерације (Фифа) Ђани Инфантино рекао је да поздравља истрагу везану за аферу "Панамски папири" и истакао да је неопходно да сви документи буду објављени.

Инфантино се огласио само неколико сати након што је швајцарска полиција извршила претрес седишта Европске фудбалске уније (Уефа) у Ниону како би прикупила документе везане за аферу "Панамски папири".

Реч је уговорима везаним за телевизијска права за Лигу шампиона који је потписан између Уефе и компаније Крос трејдинг, а на тим уговорима је и потпис Ђанија Инфантина.

Комапнија Крос трејдинг, која је у власништву Аргентинаца Уга и Маријана Хинкиса, права на преносе утакмица Лиге шампиона купила је 2006. године, а потом их одмах препродала еквадорској телевизији Телеамасонас за троструко већи износ.

"Ако је моја одлука да повратим углед фудбала била јака, сада је још јача. Поздрављам сваку истрагу која се спроводи у овом случају. Како би све било транспарентно, неопходно је да сви документи у овом случају буду јавно објављени, како је Уефа и урадила", рекао је Инфантино.

"На основу тих докумената, јасно је да је Уефа све прописно спровела", додао је председник Фифе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се