Читај ми!

Ћурчић тражи победу, Ивановић уз Џајића

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић изјавио је да у пријатељском мечу против Естоније неће бити много измена у односу на тим против Пољака и да се нада победи, која је неопходна због целокупног амбијента.

"Здравствени билтен је такав да ћемо тек после тренинга знати дефинитивно на кога ћемо моћи да рачунамо. Грујић је јуче први пут радио један дозиран тренинг, велики је ризик да буде изложен већим напорима. Волео бих да сутра дебитује, али проценићемо после тренинга каква је ситуација. Под малим упитником је и Младеновић, Максимовић је два дана имао температуру, ровит је и Сулејмани. Потребни су нам 100 одсто спремни играчи, јер за нас више нема пријатељских утакмица", рекао је Ћурчић на конференцији за медије и открио да ће наступити 17 играча.

Неће бити већих измена у односу на тим против Пољске. Очекује се да Митровић заигра од првог минута, а шансу би требало да добију Пантић и Косановић.

"Распоредићемо минутажу у зависности од дешавања на терену. Дуго нам се тражи победа, иза нас имамо утакмице са јаким ривалима, тако да немамо дилему, у овом тренутку победа нам много значи. И уколико поновимо утакмицу као против Пољске, мислим да ћемо остварити циљ. Понављам, због целокупног амбијента, победа би нам много значила. Уживам у раду са овим тимом и уверен сам да ће све доћи на наплату. Истина, све ово се мора издржати, али тако је то у спорту, некада се чека дуже, некада мање, али увек се рад и уложена енергија исплате", истакао је Ћурчић.

Сутрашња утакмица посебно је важна за капитена Бранислава Ивановића, који ће одиграти 85. меч и изједначити се са легендарним Драганом Џајићем. Испред њега биће још само Саво Милошевић (102) и Дејан Станковић (103).

"Не гледам много статистику, али знам да је велики број у питању. Знам, такође, која су два играча испред мене и част ми је бити међу великанима, али са таквим величинама не бих да се поредим", скромно је рекао Ивановић.

Он се присетио и дуела са Естонијом у квалификацијама за ЕП 2014, када је Србија у Талину практично изгубила два кључна бода.

"Сећам се, наравно, свега, остао је горак укус, поништен гол у 90. минуту. Судија је већ признао гол, а онда, можда и први пут у историји фудбала, да неко после пет минута промени одлуку. Просто невероватно, јер са том победом све би се другачије одвијало у тим квалификацијама", рекао је Ивановић.

Утакмица између Естоније и Србије игра се у уторак од 18 сати на стадиону Ле Кок арена.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије