Михин час фудбала, Милан разбио Интер у дербију

Можда није то дерби какав је био пре седам-осам година, али дерби "дела Мадонина" је и даље једна од најзанимљивијих мечева које Серија А може да понуди. А у њему, Милан је вечерас декласирао Интер са 3:0. Велика победа за тим Синише Михајловића, против екипе коју води његов ментор, Роберто Манчини.

Фудбалери Милана победили су на свом терену градског ривала Интер са 3:0 у 22. колу Серије А, и тако се приближили на табели тимовима који се боре за пласман у европска такмичења.

Дерби "дела Мадонина" одигран је пред пуним Сан Сиром, а меч је решен у другом полувремену, када Интер није искористио пенал, а Милан је након тога дао два гола за велики тријумф, први првенствени над Интером после скоро две године.

Тим Синише Михајловића сада је шести на табели, са 36 бодова, два мање од Роме, која је на петом месту, последњем које води у европска такмичења.

Интер је други део сезоне почео победом, али је од тада у серији од четири утакмице без тријумфа, са два пораза и два нерешена резултата.

Милан је повео вечерас у 35. минуту, када је Алекс након центаршута Кеисукеа Хонде главом сместио лопту у леву страну гола за 1:0.

Од тада није било правих шанси све до 70. минута, када је Алекс направио фаул у свом шеснаестерцу, због чега је досуђен пенал. Једанаестерац је извео Мауро Икарди, али је погодио десну стативу.

Милан се тада одбранио, а одмах потом је и удвостручио предност, када је М'Баје Нијанг феноменално центрирао у шеснаестерац и пронашао Карлоса Баку, који је сместио лопту у мрежу за 2:0 у 73. минуту.

Само четири минута касније, Милан је из контранапада поставио коначан резултат. Ђакомо Бонавентура је проследио лопту до Нијанга, који је одмах шутирао, али је Самир Хандановић ногама одбио лопту, само да би Нијанг из другог покушаја поставио коначних 3:0.

Милан у следећем колу иде у госте Палерму, а Интер дочекује Кјево.

 

Фудбалери Наполија завршили су и 22. коло Серије А на првом месту табеле, пошто су на свом терену, после преокрета победили Емполи са 5:1.

Наполи сада има 50 бодова, и задржао је два бода предности у односу на Јувентус, који је раније данас победио Кјево са 4:0 и тако остварио 12. узастопну првенствену победу.

Фјорентина је наставила да губи корак са водећим двојцем, пошто је одиграла 0:0 у гостима у Ђенови. "Виола" сада има 42 бода на трећем месту, док четвртопласирани Интер има бод мање.

Наполи је од почетка играо офанзивно, али је Емполи први повео, када је Леандро Паредес у 28. минуту шутирао из даљине, а лопта је на путу до гола погодила некога и променила правац кретања, што је преварило голмана Пепеа Реину и лопта је ушла у мрежу.

Радост тима из Емполија кратко је трајала, пошто је само пет минтуа касније Гонсало Игваин изједначио, и поред тога додатно себе учврстио на челу листе стрелаца Серије А.

Већ у 37. минуту Лоренцо Инсиње је из слободног ударца донео вођство Наполију.

Микеле Кампорезе је у 52. минуту постигао аутогол и повисио на 3:1. Меч је тада практично преломљен, а у финишу је Хосе Каљехон са два гола поставио коначних 5:1.

У осталим мечевима, Лацио је у гостима одиграо 0:0 са Удинезеом, што му је био седми узастопни првенствени меч без пораза.

Болоња је код куће победила Сампдорију са 3:2, док су Торино и Верона одиграли 0:0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара