Читај ми!

Милошевић: Прошла су времена кад се играчима наређивало

Директор фудбалске А репрезентације Србије Саво Милошевић рекао је да су прошла времена када је играње за државни тим била обавеза и да је стварање јаког тима процес за који је потребно време.

"Морамо сви да будемо свесни да је свака генерација другачија, ја сам био 12 година репрезентативац, прошао три генерације и свака је била на свој начин. Било је ту свакаквих ствари. Прошло је време да ви некоме наредите да он да свој максимум, за то морате да се борите, да их придобијете, а то је процес који траје", истакао је Милошевић.

Он је додао да су основни разлози лоших резултата претходних година, пре свега рано одустајање од започетог пројекта, честа промена селектора и људи око националног тима, уз нефудбалске факторе који су проузроковали Ђенову и дрон против Албаније.

"У врхунском спорту, да би се постигао резултат вредан пажње, неопходан је континуитет, а ми тај континуитет нисмо имали. У последњих пет-шест година променили смо исто толико селектора. Ако се томе додају два велика проблема већ на старту квалификација, онај у Ђенови а затим и против Албаније у Београду, у којима смо додатно оштећени не нашом кривицом, мислим на играче и Савез, онда добијете овакве резултате који јесу забрињавајући."

Милошевић је поновио да су он и селектор Радован Ћурчић после дебакла у Чешкој (4:0) своје мандате ставили на располагање Извршном одбору ФСС, који ће се састати у понедељак.

"Одговорност се увек мора преузети и ја сигурно нећу бежати од ње, али исто тако желим да будем јако реалан у процени свих нас. Такође, много тога је у медијима злонамерно формулисано. Оно што морам да нагласим је да није нарушена дисциплина Фудбалског савеза, јер сви знају да правилник Уефе омогућава играчима да буду слободни после утакмице. Истина је да су појединци могли после утакмице да остану уз репрезентацију из моралних разлога и то је оно што сам рекао и на чему им ја замерам", закључио је Милошевић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије