Поново приведен Здравко Мамић

Извршни председник фудбалског клуба Динамо Здравко Мамић ухапшен је јутрос заједно с још пет особа, јавила је Хрватска телевизија, а преноси Бета. Позивајући се на незваничне информације, ХТВ јавља да је међу ухапшенима и Мамићев син.

Информацију о хапшењу Мамића и његовог сина објавили су и други медији, а наводно је приведен због финансијских малверзација, односно извлачења новца из Динама путем трансфера играча.

Летос је покренута истрага против челника Динама, Здравка и његовог брата, тренера Динама Зорана Мамића, због сумње да су утајом пореза, али и другим незаконитостима, Динамо оштетили за готово 118 милиона куна (15,6 милиона евра), а државни буџет за око 12 милиона куна (1,6 милиона евра).

Од тога, Здравко Мамић осумњичен је да је назаконито извукао најмање 52 милиона куна (6,9 милиона евра), а Зоран Мамић 38,1 милиона куна (пет милиона евра).

Истрагом су обухваћени и извршни председник Хрватског фудбалског савеза Дамир Врбановић и порезник Милан Пернат.

Засад нема званичних информација о хапшењу, а ХНС и фудбалски клуб Динамо су на својим интернет страницама саопштили да истражитељи полицијске Канцеларије за борбу против корупције и организованог криминала (УСКОК) од јутрос претражују њихове просторије. Медији извештавају да су у току и претреси кућа свих ухапшених.

Вечерњи лист је објавио да је УСКОК покренуо акцију на основу кривичне пријаве Самосталног сектора за откривање порезних превара Министарства финансија.

Додаје да су у току хитне доказне радње због сумње на почињење кривичних дела примања и давања мита, утаје пореза и других давања и злоупотреба поверења у привредном пословању, везано за незаконите радње које су предузимале одговорне особе Динама и службена особа Порезне управе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се