Читај ми!

Отказан меч Немачка – Холандија, евакуисан стадион у Хановеру

Само четири дана после терористичког напада у Паризу, полиција евакуисала стадион у Хановеру, два и по сата пре почетка пријатељске утакмице између Немачке и Холандије. Иако је било извештаја да су пронађене две сумњиве направе Ројтерс јавља позивајући се на немачке званичнике да нису пронађени експлозиви и да нико није ухапшен. Претходно је званичник немачке полиције рекао да је утакмица отказана због "конкретне претње".

Пријатељски меч фудбалских репрезентација Немачке и Холандије отказан је вечерас после добијене информације да је на стадиону планиран бомбашки напад, изјавио је званичник немачке полиције.

Репортери немачке Н-ТВ рекли су за Си-Ен-Ен да су пронађене две сумњиве направе - један експлозивни уређај који је требало да буде активиран на стадиону и један сумњив предмет на железничкој станици. Међутим, немачки министар унутрашњих послова Томас Де Мезијер је рекао да до сада није било хапшења и није пронађен никакав експлозив на територији Хановера.

Поручио је отказивање фудбалске утакмице у Хановеру тужан тренутак за Европу и да је на том догађају требало да се покаже уједињење против тероризма.

Навео је да је лично препоручио отказивање утакмице и да је одлуку донео током лета ка Хановеру заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел. Рекао је да не може да открије извор информације о опасности. "Информација је дошла из страних извора", навео је немачки министар.

"Тражим разумевање поводом отказивања утакмице. У овој ситуацији, безбедност људи је приоритет. Ово је била изузетно тешка одлука да се откаже меч након што је било много информација које су водиле ка закључку да је била конкретна и озбиљна претња", рекао је Мезијер.

После евакуације стадиона у Хановеру, евакуисан је и други стадион где је требало да се одржи концерт, пренео је Танјуг.

Раније је холандска ТВ станица НОС , позивајући се на полицију, јавила да је фудбалски меч отказан због "конкретне претње" додајући да су се двојица холандских министара већ упутила назад у домовину. 

Агенција АФП је јавила да је стадион, који може да прими 49.000 људи, брзо евакуисан.

Претходно је полиција на кратко затворила стадион у Хановеру због сумњивог кофера, a навијачима није било дозвољено да уђу на стадион два и по сата пре почетка утакмице.

Полиција је касније отворила врата за посетиоце, а портпаролка полиције је навела да је "сумњиви предмет" пронађен на стадиону.

Требало је да утакмицу прати и немачка канцеларка Ангела Меркел и неколико других министара, пренели су медији.

Меч је требало да се игра четири дана после терористичких напада у Паризу, у којима је 129 људи убијено. У време напада играо се пријатељски меч између Немачке и Француске, а испред стадиона разнео се један бомбаш самоубица.

И Белгија је из безбедносних разлога отказала данашњу пријатељску фудбалску утакмицу са Шпанијом, након што је белгијска влада препоручила да се утакмица не игра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара