Читај ми!

Пораз у Словенији, лекција за "спуштање на земљу"

Словенија – Србија 2:0 (крај). Млада репрезентација Словеније савладала Србију у мечу квалификација за Европско првенство 2017. године у Пољској. "Орлићи" током већег дела меча били бољи ривал, али без конкретне завршнице. Домаћи тим у наставку искористио ретке шансе и претекао Србију на табели Групе 2.

Млада репрезентација Србије поразом је завршила такмичарску 2015. годину, изгубивши у Копру од одговарајуће селекције Словеније са 2:0 (0:0).

"Орлићи" су тако покварили утисак који је једна генерација оставила ове године, од освајање Светског првенства на Новом Зеланду у категорији омладинаца, до одличног старта квалификација за Европско првенство у Пољској 2017. године.

Словенија је савладала Србију са 2:0 и тако прескочила "орлиће" на другом месту на табели Групе 2. Италија је прва са 13 бодова, Словенија има 12, Србија 10, док је Ирска сакупила девет бодова.

Српски младићи нису лоше почели меч у Копру, иако су Словенци у првих 15 минута у неколико наврата запретили, али без завршнице.

До краја полувремена "црвени" су доминирали тереном, имали посед лопте у својим ногама, али нису успели да направе иоле озбиљнију прилику пред голом Словеније.

Слика се није драстично променила ни у наставку, али Словенци у 61. минуту стижу до предности. После корнера са десне стране, конфузију у казненом простору Србије искористио је Шпорар и донео предност својој екипи.

Србија се трудила свим силама да стигне до изједначења, чак и преокрета, али једноставно није ишло. Везни ред није функционисао како зна и уме, док је Шапоњић, поред неубедљивог Чаврића, био одсечен у шпицу напада.

Како је време одмицало, српски играчи били су све нервознији, нарочито Милинковић-Савић, један од најбољих играча Србије. Прилика за гол није било, а промену није донео ни улазак са клупе Јовића и Ожеговића, као ни Пантовића, који је на овом мечу дебитовао за Србију.

Словенија је играла организовано у одбрани, док у нападу нису имали превеликих амбиција. Ипак, један контранапад уродио је плодом, па је Хотич у 82. минуту постигао коначан резултат на мечу – 2:0.

Међутим, није све тако црно. Времена и прилика за поправни биће напретек, до краја квалификација изабраници Томислава Сивића дочекују селекцију Словеније и путују у Италију, док их очекују и две тешке утакмице са репрезентацијом Ирске, као и први наредни меч – гостовање у Андори 15. марта.

Овако је протекао меч у Копру:

18.25 – Крај у Копру, Словенија – Србија 2:0.

18.14 – ГОЛ! Словенија у финишу меча удвостручује предност, стрелац је резервиста Хотич у 82. минуту.

У јеку напада Србије, Словенци изводе брз контранапад, лопта некако стиже до Хотича, који је прослеђује у мрежу немоћног Супића.

18.05 – Последња измена Томислава Сивића, Огњен Ожеговић уместо капитена Саше Здјелара – општа офанзива "орлића" у последњих 15-ак минута меча.

17.57 – Измене у тиму Србије – уместо Чаврића и Плавшића у игри су Јовић и Пантовић.

17.52ГОЛ! Словенија од 61. минута води са 1:0, стрелац је Шпорар.

Домаћа екипа извела је корнер са десне стране, а после гужве у казненом простору Србије најбоље се снашао нападач Словенаца и донео својој екипи предност.

17.47 – Италија на свом терену води против Литваније на полувремену са 2:0.

17.36 – Настављен је меч у Копру.

17.20 – Полувреме, Словенија – Србија 0:0.

Млади Словенци нешто боље почели меч, организовали неколико полуконтри – без резултата. Од 15. минута "орлићи" преузели потпуну контролу на мечу (посед лопте 70 одсто), али без конкретне завршнице.

16.35 – Почео је меч у Копру. 

16.25 – Састави тимова:

СРБИЈА: Чупић, Гајић, Бабић, Јовановић, Антонов, Здјелар, Грујић, Плавшић, Милинковић-Савић, Чаврић и Шапоњић.

СЛОВЕНИЈА: Сорчан, Стојанович, Станкович, Ејуп, Сме, Стулац, Капун, Бајрић, Црнигој, Спорар и Зајц.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се