Министар спорта Француске: Нема шансе да откажемо ЕП!

Министар спорта Француске Патрик Канер рекао је да тероризам неће зауставити спорт и да ће се наредне године одржати Европско првенство у фудбалу у тој држави.

"Нема шансе да откажемо Европско првенство. Тероризам неће зауставити спорт. Европско првенство биће одржано, а безбедносне мере биће на максимуму, ојачане после недавних догађаја", рекао је Канер.

Сва спортска дешавања у Француској била су отказана прошлог викенда након терористичких напада у Паризу у којима је убијено 129 људи, а он је данас потврдио да ће се такмичења наставити предстојећег викенда.

Један од напада догодио се и поред стадиона Француска током пријатељске утакмице између Француске и Немачке.

Канер је похвалио обезбеђење на стадиону и оценио да су спречили још већу трагедију на стадиону.

"Остали су мирни поред свега што се десило. Одлука да гледаоце проследе на игралиште је била кључна, јер је тако избегнута трагдија слична на стадиону Хејсел, када су у стампеду страдали многи", рекао је Канер.

Он је рекао да ће у друштву државног секретара у Министарству спорта Тјерија Брајара вечерас возом путовати за Лондон на стадион Вембли где ће одиграти пријатељска утакмица између Енглеске и Француске.

"Биће то један посебан догађај... Посебно из разлога јер ће око 90.000 људи певати нашу химну 'Марсељезу'", рекао је Канер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се