Никад веће мере безбедности на "утакмици пркоса"

Премијер Уједињеног Краљевства Дејвид Камерон биће присутан на Вемблију на пријатељској утакмици између Енглеске и Француске. Обезбећење на стадиону и око њега биће највеће у историји новог Вемблија, а наоружани органи реда су добили наређења да, у случају теросистичких напада, пуцају да убију.

Ноел ле Гре, председник Фудбалског савеза Француске, истакао је да Француска игра утакмицу како би показала да неће устукнути пред монструозним нападима који су се догодили у Паризу, у којима је убијено више од 120 особа.

Лук на Вемблију сија у бојама француске „триколорке", баш као што су то биле или још увек јесу многе знамените грађевине широм планете. Навијачи на стадиону ће отпевати „марсаљезу" заједно са гостима из Француске, а у припреми и учењу текста већ данима помажу и најгласовитији медији на Острву.

Тако ће утакмица, која је првобитно требало да буде само провера пред Европско првенство - и то само једна од много провера које су биле или ће уследити, постати једна од најважнијих мечева у новијој историји енглеског и француског фудбала. У овој оцени, као ретко у чему, слажу се и конзервативни и либерални медији у Великој Британији.

Отприлике то је сажео и сам Дејвид Камерон:
„Варварски напади у Паризу су шокирали свет, али су нас и ујединили у непоколебљивој одлучности да победимо ово зло. Вечерас на Вемблију, фудбалски навијачи ће показати солидарност са народом Француске. Послаће и врло јасну поруку - тероризам никада неће победити".

Поред Дејвида Камерона, на стадиону ће бити и принц Вилијам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се