Герд Милер има Алцхајмерову болест

Легенда Бајерна из Минхена и немачког фудбала - фудбала уопште - Герд Милер пати од Алцхајмерове болести.

Минхенски клуб је чак потврдио да популарни Der Bomber има ову болест већ „дуже време", као и да му се пружа сва потребна нега још од фебруара.

Милер је постигао 533 гола у 585 мечева за Бајерн између 1964. и 1979. године, када је баварски тим освојио четири титуле у Бундеслиги, четири немачка Купа и три Купа шампиона. Његових 365 голова у 427 бундеслигашких мечева је и данас рекорд, као и 40 голова постигнутих у сезони 1971/72.

Милер је помогао Немачкој да освоји Светско првенство 1974. године и Европско првенство 1972. године. Милерових 68 голова у 62 меча за „Ди Маншафт" су били рекорд све до прошле године, када га је сустигао Мирослав Клосе. Наравно, Клосе је то урадио у дупло више одиграних мечева.

„Герд Милер је један од великана светског фудбала. Без његових голова Бајерн и немачки фудбал не би никада били ово што су данас. Герд је био нападач каквог вероватно више нећемо видети", истакао је Карл Хајнц Румениге.

Герд Милер има 69 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије