Британска влада позвала Блатера да напусти Фифу

После Фифиних спонзора, и британска влада је позвала Сепа Блатера да напусти Међународну фудбалску федерацију.

Британска влада позвала је председника Међународне фудбалске федерације (Фифа) Сепа Блатера да послуша захтеве великих спонзора и напусти функцију.

"Што пре Блатер оде, пре ће велике реформе моћи да почну у Фифи", рекла је Трејси Крауч из министарства спорта, пренео је Би-Би-Си.

Швајцарско тужилаштво започело је прошле недеље криминалну истрагу против 79-годишњег Блатера који је оптужен је да је извршио "нелојалну исплату" од 1,6 милиона фунти председнику Уефа Мишелу Платинију, а обојица су негирала неправлности.

Водећи спонзори Фифе Кока-Кола, Бадвајзер и Мекдоналдс су у петак позвали Блатера да напусти функцију због великог скандала који потреса светску кућу фудбала.

Блатер је 29. маја на изборима за председника Фифе добио свој пети мандат, али је четири дана касније поднео оставку због великог притиска јавности после хапшења неколицине високих заничника Фифе у истрази америчких власти о корупцији у светском фудбалу.

Блатер је тада рекао ће остати на челу Фифе док не буде изабран нови председник, следеће године у фебруару.

Кока-Кола је навела да се "сваког дана углед и репутација Фифе урушава", а Мекдоналдс је саопштио да би "у најбољем интересу фудбала" Блатер требало да оде из Фифе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се