Пет голова Агуера, нови пораз Челсија

Да није било Серхија Агуера можда би Њукасл и освојио неки бод у Манчестеру. Али, Аргентинац је за 20 минута постигао невероватних пет голова! Митровићев првенац у Премијер лиги. Нови пораз Челсија. Матић ушао у 46. минуту, Морињо га заменио 25 минута касније.

Фудбалери Манчестер ситија декласирали су екипу Њукасла са 6:1 (1:1) у 8. колу енглеске Премијер лиге.

Гости су повели првим голом Александра Митровића у Премијер лиги, али се касније за само 20 минута Серхио Агуеро пет пута уписао у стрелце и израстао у јунака меча на Етихаду.

Пре Аргентинца пет голова у једној премијерлигашкој утакмици постигли су још Димитар Бербатов, Џермејн Дефо, Алан Ширер и Енди Кол.

Агуеро је постигао укупно шест голова ове сезоне у Премијер лиги, колико је постигао и Њукасл. Он је постигао укупно 84 гола у Лиги и изједначио се са Кристијаном Роналдом и Карлосом Тевесом.

Сјајну партију пружио је и Кевин де Брујне, асистент код два гола и егзекутор једног.

Код Њукасла Митровић је одиграо цео меч и пропустио је зицер да се прослави код вођства свог тима, док је Александар Коларов за домаће такође одиграо свих 90 минута.

Екипа Мануела Пелегринија је славила први пут после два везана пораза и бар до сутра преузела прво место од ривала Јунајтеда.

Нови тријуимф забележили су фудбалери Лестера на гостовању у Норичу резултатом 2:1, који их враћа у врх табеле и на деобу треће позиције са Кристал паласом, који је савладао ВБА са 2:0.

Кристал палас је током целог меча имао иницијативу која је тек у другом делу меча донела резултат. Јоан Кабај је у 68. минуту добио лопту на левом боку, одакле ју је упутио у петерац, а тамо је из другог плана утрчао Јаник Боласи, који ју је главом спустио у мрежу ВБА.

И после стеченог вођства, Кристал палас је наставио са иницијативом, а у 88. минуту Крис Брант је у шеснаестерцу оборио Вилфреда Заху, који је одлично прошао по десном боку, а арбитар је досудио пенал за домаћина. Сигурно је једанаестерац извео Кабај.

Велику прилику да слави пропустио је Борнмаут пошто је Глен Мари промашио пенал у финишу меча против Вотфорда - 1:1. Победника није било у сусрету Санделенда и Вест Хема - 2:2.

Фудбалери Саутемптона задали су нови ударац Челсију, пошто су славили са 3:1 у гостима.

Кризи у Челсију се не назире крај, пошто је Саутемптон славио након преокрета, головима Стивена Дејвиса, Садија Манеа и Грацијана Пелеа. Претходно је фантастичан гол из "слободњака" за Челси постигао Вилијан.

Саутемптон је славио на Стамфорд Бриџу први пут после 13 година, за шта је најзаслужнији био Италијан Пеле. Очајна одбрана "плаваца" није имала решење за снажног нападача, а поред гола Пеле је уписао и две луцидне асистенције.

Солидан допринос победи "светаца" донео је Душан Тадић, играо је до 78. минута и пропустио једну одличну прилику да се упише у стрелце.

Да је Жозе Морињо ове сезоне тотално изгубио контролу говори и податак да је Немању Матића извео након што је као резервиста провео на терену 20 минута. Његов саиграч Бранислав Ивановић одиграо је цео меч, али се уклопио у сивило последње линије тима.

Лондонски тим је забележио најгори старт у историји клуба и већ четврти пораз у енглеском шампионату.

Резултати и стрелци:

Кристал палас - Вест Бромвич Албион 2:0 (Боласи 68, Кабај 89)

Манчестер сити - Њукасл 6:1 (Агуеро 42, 49, 50, 60, 62, Де Брујне 53. - Митровић 18)

Астон Вила - Стоук 0:1 (Арнаутовић 55)

Борнмаут - Вотфорд 1:1 (Мари 28. - Игало 45)

Норич - Лестер 1:2 (Мбокани 68. - Варди 28. пенал, Шлуп 47)

Сандерленд - Вест Хем 2:2 (Флечер 10, Ленс 22. - Џенкинсон 45+1, Паје 60)

Челси - Саутемптон 1:3 (Вилијан 10. - Дејвис 44, Мане 62, Пеле 70)

Сутра:

Евертон - Ливерпул (14.30)

Арсенал - Манчестер јунајтед (17)

Свонси - Тотенхем (17)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се