Читај ми!

Јовић спасао Звезду у "брдовитој" Суботици

Црвена звезда је наставила низ победа у домаћем првенству, а за то понајвише има да захвали Луки Јовићу. Млади нападач, о чијем се статусу у клубу са стадиона "Рајко Митић" ових дана много причало, постигао је победоносни погодак (3:2) у самом финишу меча, одиграног на, нажалост већ по обичају, веома лошем терену у Суботици.

Фудбалери Црвене звезде победили су данас у Суботици домаћи Спартак са 3:2 (2:1) у 12. колу Суперлиге Србије.

Екипа Миодрага Божовића с тешком муком дошла је до три бода голом "заборављеног" Луке Јовића у 81. минуту, после центаршута Луиса Ибањеза из прекида.

Млади нападач ушао је у игру 15 минута пре краја и донео свом тиму девети тријумф у низу, али и зацементирао место лидера на табели Суперлиге.

Претходно је Спартак рано повео голом Немање Милића, али су црвено-бели већ до краја полувремена преокренули преко Марка Грујића и Александра Катаија.

Тек што је почео други део игре, Милан Макарић је сјајним ударцем са ивице казненог простора изједначио, али то није било довољно Суботичанима да избегну пети пораз ове сезоне.

Са одличним резултатима, упркос тешкој финансијској ситуацији, наставили су фудбалери чачанског Борца, пошто су славили на Бањици против Рада – 3:2. Још једном се истакао Филип Кнежевић са два гола, укупно пет погодака ове јесени.

Војводини је један гол био довољан за победу у Новом Саду над ОФК Београдом, а исти исход је био у Новом Пазару, где је домаћи тим надиграо Раднички из Ниша.

На мечевима који су одиграни од 19 сати, Јагодина - Вождовац и Младост Лучани - Радник, није било голова.

Резултати и стрелци:

Нови Пазар – Раднички Ниш 1:0 (Тртовац 66)

Рад – Борац 2:3 (Веселиновић 8, Мараш 43. – Кнежевић 30, 53. пенал, Зорић 73. пенал)

Спартак – Црвена звезда 2:3 (Милић 6, Макарић 48. – Грујић 30, Катаи 45+5, Јовић 81)

Војводина – ОФК Београд 1:0 (Игњатијевић 71)

Јагодина - Вождовац 0:0

Младост Лучани - Радник Сурдулица 0:0

Јуче:

Металац – Јавор 0:0

Понедељак:

Партизан – Чукарички (19)

Табела: Црвена звезда 32 бода, Јавор 22, Борац 21, Партизан и Војводина 20, Нови Пазар 18, Раднички Ниш 16, Чукарички 15, Нови Пазар 15, Металац 14, Рад 13, Младост Лучани 14, Спартак 11, Вождовац 11, ОФК Београд 9, Радник 9, Јагодина 9.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се