Читај ми!

Партизан: Ко штити од увреда, клевета, превара и непоштења?

Фудбалски клуб Партизан објавио је саопштење у којем се за спортски криминал оптужују појединци из ФК Спартак (али и не само тог клуба), а за неспровођење прописа Фудбалски савез Србије.

"Такмичарска сезона у Србији претворила се у својеврсну пробу колико ниско поједини клубови и фудбалски радници и стручњаци могу да падну у манифестацији спортског неморала и грубог и бахатог кршења законских и фудбалских прописа, колико фудбалска организација својим нечињењем и неспровођењем прописа, губљењем контроле над такмичењем може да изазове хаоса, скандала и срамоте, који ће огадити српски фудбал и најзагриженијем љубитељу тог спорта", каже се у саопштењу.

У Хумској почетак описаних догађаја виде на самом старту шампионата, у толико пута описаној и препричаваној утакмици између ОФК Београда и Црвене звезде. 

"Све је почело кад је и време, у 1. колу, '„утакмицом' ОФК Београд – Црвена звезда, која је изазвала лавину смеха, беса и запрепашћења, зависно од угла посматрања. Питали смо се тада: „Да ли је ово могуће?, одговор је убрзо стигао: Да, могуће је и још горе од тога".

Осврнули су се црно-бели потом на други меч који је привукао много негативне пажње – на дуел између ОФК Београда и суботичког Спартака у прошлом колу домаћег првенства.

"ФК Спартак је, гле чуда, против тог истог ОФК Београда извео најслабији тим који има на располагању и једино објашњење зачуђеној јавности понудио кроз изјаву свог тренера: „Хоће ми се, могу да радим шта пожелим".

"Људска заједница у којој су појединци могли без икакве одговорности да чине шта пожеле назива се првобитном, или слободније речено дивљаштвом. Да ли ће фудбалска организација допустити да разни Мојсиловићи годинама некажњено дивљају српским фудбалом?", пита се Партизан у саопштењу и додаје да су "у немоћи да објасне свој спортски криминал појединци из ФК Спартак и њихови ментори, који су се сами јавили и појавили, делујући заједнички попут организоване криминалне групе, пронашли, по старом добром методу замене теза, кривца у неком трећем, у ФК „Партизан".

"Ни то им није било довољно. Мојсиловић се бави политиком, што је иначе за спортске раднике строго забрањено. Он тестира границе сопственог примитивизма, називајући потпредседника ФК Партизан „'бандом' и '„ђубретом'?!", истиче се у саопштењу и подсећа на неке раније поступке Стевана Мојсиловића.

"Пре годину и по исти Мојсиловић је, као тренер ФК Рад, на утакмици против клуба који, како сам каже, 'обожава', 'одморио' неколико најбољих играча (то му је ужа специјалност) и затим је, упитан да објасни свој поступак, простачки извређао тадашњег тренера ФК Партизан Марка Николића. Ником ништа тада, као ни сада."

Партизан позива ФСС да реагује. 

"Постоји ли неко у фудбалској Србији ко штити прописе, регуларност, спортски морал? Постоји ли неко ко штити од увреда и клевета, од превара и непоштења? Фудбалски савез Србије хитно мора да одговори на ова питања", закључује се у саопштењу Партизана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се