Рачун Борца блокиран због дуга за порез

Због дуга за порез, који, уз обрачунату затезну камату, износи 106 милиона динара, рачун чачанског Борца је у блокади.

Председник Управног одбора фудбалског клуба Борац Зоран Башановић рекао је да је рачун чачанског клуба у блокади због дуга за порез, који, уз обрачунату затезну камату, износи 106 милиона динара.

"Блокада рачуна онемогућава обављање платног промета Борца и његов нормалан, законит рад, а блокада је настала као последица неплаћених пореза и допрноса за период док је генерални спонзор Борца била приватна фирма 'Ауто Чачак', чији је власник Миленко Костић", рекао је Башановић на ванредној конференцији за новинаре која је одржана у згради Скупштине Чачка.

Башановић је рекао да је дуг за порез настао у периоду од 2009. до 2013. године.

Он је додао да "Ауто Чачак" као генерални спонзор Борца од 2009. до 2013. године није уплатио ниједан динар клубу, а да је у истом периоду Борац на рачун угоститељског предузећа Морава, чији је власник исти као и "Ауто Чачка", уплатио 35 милиона динара за извршене угоститељске услуге и да из тог периода постоји дуг клуба од 15 милиона динара.

"Фирма 'Ауто Чачак' се Уговором о спонзорству обавезала да ће по истеку уговора, 30. јуна 2013. године, измирити све доспеле обавезе за Борац, што није учињено", рекао је Башановић.

Он је још рекао да је са власником "Ауто Чачка" потписан нови Уговор о месечном финансирању и да је он тренутно главни спонзор ФК Борац. На новинарско питање зашто је то учињено упркос његовим дуговањима, Башановић је одговорио да они никога не терају из Борца и да се власник "Ауто Чачка" обавезао да ће измирти ранији дуг за порез.

Председник Скупштине ФК Борац и градски функционер Владан Милић рекао је да је из градског буджета Чачка у 2015. години издвојено 11,7 милиона динара за Борац.

Он је додао да Град, поред тога, издваја и новчана средства за завршетак фудбалског стадиона и плаћа утрошену електричну енергију чји рачуни, према његовој оцени нису мали будући да се утакмице играју увече, под рефлекторима.

Директор Борца Иван Стојановић потврдио је да су фудбалери средином септембра штрајковали због неисплаћених плата, да нису одржали два тренинга, али је навео да је штрајк прекинут јер се управа обавезала да ће им сва дуговања бити исплаћена.

Стојановић је рекао да се старим играчима тима дугују три плате. Он, који је бивши фудбалер Борца, оценио је да је тренутна атмосфера у клубу "одлична" и "никад боља".

Борац, који је основан 1926. године, тренутно заузима четврто место у Супер лиги Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара