Читај ми!

ОФК Београд: Све подсећа на Сумњиво лице и Балканског шпијуна

Челници ОФК Београда одбацили су оптужбе да су наместили утакмицу 11. кола Супер лиге Србије против Спартака, а председник Управног одбора Дракче Димитријевић оценио је да се против тог клуба води хајка.

"Током последња два месеца изнете су бројне неистине челника Фудбалског савеза Србије, у којима се ОФК Београд терети као чинилац уговарања фудбалских мечева. Неспорно је да се врши притисак на органе Савеза да се ОФК Београду нанесу дисциплинске санкције. Бројни су примери у којима смо оштећени, али о томе никада нисмо причали. Каква је кривица ОФК Београда што је Спартак играо са резервним саставом? Они су имали свој циљ, свог тренера, који одлучује ко ће играти...", рекао је Димитријевић.

Фудбалски савез Србије (ФСС) поднео је јуче пријаву поводом утакмице ОФК Београда и Спартака. ОФК је у недељу на Карабурми победио са 2:0, у сусрету у којем је Спартак изашао са играчима који су ретко играли у првих десет кола српског првенства, што је изазвало буру у јавности.

"Зашто Савез нема исти аршин према другим клубовима који играју са резервним тимовима? Зашто комесар улази у наши свлачионицу и плаши наше младе играче причом о полицији, Уефи и Интерполу? Зна се чија је надлежност такмичење, није сигурно Интерпола и Уефе", казао је Димитријевић и додао да никога није занимало када је ОФК губио утакмице.

Он је рекао да је претходних дана полиција испитала функционере и фубалере ОФК Београда о утакмицама са Доњим Сремом, Борцем и Црвеном звездом, које су предмет истраге.

Члан УО ОФК Београда Александар Гајовић оценио је да постоји велики број оптужби да је клуб намештао утакмице, али да за то не постоје докази.

"Све ово неодољиво подсећа на 'Сумњиво лице' Бранислава Нушића или 'Балканског шпијуна' Душана Ковачевића. Већ дуго постоји парадокс између великог броја оптужби и недостатка доказа. Какав је доказ да су квоте пале на кладионицама? Па то је скандалозно. И овај пут ће се десити да смо сви ударили у један клуб, а после тога ништа. Цела хајка уследила је пред утакмицу са Војводином и има за циљ узнемиравање играча и стручног штаба", казао је Гајовић.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије у наредних 10 до 15 дана донеће одлуку о утакимици ОФК Београд – Спартак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара