Читај ми!

Живковић: А сад на победу против Аугзбурга...

Навијачи Партизана су годинама сањали победу у групној фази европског такмичења. Њихови љубимци су им то и приредили у мечу са холандским АЗ Алкмаром. Циљ је сада да се настави са сјајним играма у Европи (скор 5-1-1 ове сезоне), можда чак и да се у њој презими. Да би се то урадило, позитиван резултат против Аугзбурга, екипе која је прошле године била у самом врху Бундеслиге, био би заиста пожељан...

Фудбалер Партизана Андрија Живковић рекао је да је црно-беле "подигла" победа против Вождовца у Супер лиги Србије и истакао да ће шампион Србије ићи на тријумф и против Аугзбурга у Лиги Европе.

"Подигла нас је победа на Врачару, јер ни сами нисмо знали шта нам се дешава, како не можемо да добијемо, да постигнемо голове. Прекинули смо ту црну серију и сада ће све бити боље", рекао је Живковић.

"Идемо на победу против Аугзбурга. Знамо сви шта је Европа, чека нас тешка утакмица, али даћемо све од себе да остваримо што бољи резултат", додао је Живковић.

Партизан у четвртак гостује немачком Аугзбургу у утакмици другог кола Групе Л Лиге Европе. Црно-бели су у првом колу победили холандски АЗ Алкмар са 3:2, док је Аугзбург изгубио од Атлетик Билбаоа са 3:1.

Партизану сада предстоји дуел са бундеслигашем, којем баш и не иде добро у новој сезони немачког шампионата. Аугзбург је тренутно на 16. месту на табели Бундеслиге са четири бода, односно има само један тријумф уз пет пораза и један реми. Али, сасвим је јасно да је реч о изузетно квалитетном тиму, који долази из друге најјаче лиге Европе, односно из земље првака света.

"Имају два везана пораза и то нам даје мотив да идемо на победу, као што и идемо на свакој утакмици. Даћемо све од себе да остваримо што бољи резултат. Нисмо их гледали до сада јер смо имали утакмицу са Вождовцем, која нам је стварно много значила. Мисли су нам биле на тој утакмици, а од данас почињемо да се бавимо Аугзбургом", навео је Живковић.

Шампион Србије је победом над Алкмаром уписао тријумф у Лиги Европе после скоро шест година, а Живковић се нада да ће он и његови саиграчи коначно победити у гостима у том такмчењу.

"Прекинули смо низ од шест година без победе, то смо успели да урадимо, тако да је све могуће", додао је Живковић.

Утакмица између Партизана и Аугзбурга игра се у четвртак од 19.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара