Читај ми!

Божовић: Пресудила је већа жеља и борба

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да су борба и жеља његове екипе кључни у данашњој победи над Партизаном и да су две екипе показале да у Србији може да се игра добар фудбал.

"Утакмица је била отворена са обе стране, прави дерби. Показали смо да и овде може да се игра добар фудбал. Народ који је дошао је имао шта да види, лепе голове, велику борбу. Више смо се борили, више смо желели да победимо и мислим да је то пресудило", рекао је Божовић новинарима после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је са 3:1 победила Партизан у деветом колу Супер лиге и сада има осам бодова више од "вечитог" ривала, уз утакмицу више.

"Дерби ништа није решио. Показали смо да можемо, али ништа нисмо завршили. Лепо је када победите највећег противника ког имате, али ништа још нисмо урадили", казао је Божовић. Према његовим речима, Звезда може још боље.

"Ова екипа је још у стварању. Многим играчима је ово био први дерби, мени исто као тренеру. Био је велики притисак на све нас. Можемо још боље, било је много пропуста у одбрани", истакао је Божовић. Он је рекао да је утакмица могла другачије да се заврши, с обзиром на изгледне прилике Абубакара Умаруа.

"Партизан је имао прву шансу, после тога смо ми две промашили. Не знам шта би се дешавало да је ток кренуо другачије. Партизан је могао и да изједначи, шансе Абубакара... После трећег гола смо помислили да је крај и својим грешкама смо дозволили Партизану да нам се приближу. Могли смо и да не победимо", рекао је тренер црвено-белих.

Божовић је казао да га радује добра игра Уга Вијере и два гола која је португалски нападач постигао.

"Излечио се за време паузе и мислим да је изванредан играч. Не може било ко да да гол на дербију, ја сам их играо седам-осам, па нисам дао. Дерби увек прави хероје и трагичаре. Рекао сам играчима да не буду трагичари", навео је Божовић.

Црвено-бели ће у наредном колу гостовати Јагодини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије